347
Niech będzie "Zmiażdżyć ich!" xD
Obrazek

Cause I am my enemy

The water's up to the knee

I never wanted nothin' from you

Yes, I do; Yes, I do

My engine's runnin' on dry

My head's so fucked up inside

Shut up

I know

I said so...

349
No jak kcesz chyba.
Obrazek

Cause I am my enemy

The water's up to the knee

I never wanted nothin' from you

Yes, I do; Yes, I do

My engine's runnin' on dry

My head's so fucked up inside

Shut up

I know

I said so...

351
chcialbym poinformowac ze rezygnuje z bitwy... nie mam pomyslu, checi a powinienem tez wziac sie wreszcie za prace maturalna, tak wiec przepraszam bardzo MarsnTwix, moze ktos przejmie bitwe, jak nie to trudno
Tych wszystkich którzy upajają się zgiełkiem mass mediów, kretyńskim uśmiechem reklamy, zaniedbaniem przyrody, brakiem dyskrecji wyniesionym do rzędu cnót, należy nazwac kolaborantami nowoczesności.

352
Trudno, ech. Po prawdzie muszę przyznać, że temat jakoś nie siadł tym razem i mnie, jeno samych frustracji przysporzył.

Ale jestem wciąż chętny do bitwy w innym temacie niż "Szwecja - spróbujmy jeszcze raz".

P.S. A prezentacja maturalna nie zając, nie ucieknie :P

353
Z racji, że jestem świeżak (ale zarejestrowany prawie od dwóch miesięcy), mam ochotę wprowadzić na forum nieco zamieszania.

Aby to osiągnąć, pragnę wyzwać na literacką bitwę każdego chętnego, kto myśli, że może pokonać nowoprzybyłego na forum warszawiaka.

Pozdrawiam
Tylko ludzie odbiegający od normalności mają szansę być zapamiętanymi przez historię

odpowiedź do Wakaru

354
Wakaru, podnoszę rękawicę. Dziś wypada moja forumowa "osiemnastka" i czas to jakoś uczcić, najlepiej bitwą.

Czekam na propozycję tematu.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

355
Zmierzy się dwóch świeżych forumowiczów :).

Bardzo podoba mi się pomysł z wymyślaniem 1 członu przez jedną osobę i 2 przez drugą. Jeśli więc pozwolisz, zacznę:

"Apatia..."
Tylko ludzie odbiegający od normalności mają szansę być zapamiętanymi przez historię

356
Jeżeli pozwolisz, skończę:

"...wojownika"

I co Ty na to?
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

357
Widzę, że chcesz wejść w fantasy :). Może być. Ale baaardzo kojarzy mi się z książką "Bezgłośna Klinga" Salvatore'a (świat Forgotten Realms).

Niestety, boję się, że przy takim temacie jest duża szansa, że spojrzymy na sprawę tak samo i powtórzymy motyw. Może w takim razie Ty zaczniesz temat?

358
Osobiście pisząc ten post myślami byłem daleko od fantasy, raczej chodził mi po głowie Musashi. Ale skoro nie przypasowało, proponuję:

"A Bóg powiedział:... "

Bóg do wyboru, z małej bądź wielkiej litery. Myślę, że teraz pozostawiam nam olbrzymie pole do popisu ;)

A "Bezgłośnej klingi" nie czytałem. Warto?
(\__/)
(O.o )

359

A "Bezgłośnej klingi" nie czytałem. Warto?

Salvatore = Forgotten Realms = DnD = krasnoludy, elfy, kule ognia, bieganie z dwoma sejmitarami

Nie, nie warto.

Moje zdanie, zignorować...
Are you man enough to hold the gun?

360
Faktycznie, nie warto. Czytałem to baaardzo dawno temu :P. Wiesz, Forgotten Realms to nie są najwyższe loty. Choć Salvatore osiągnął w pisaniu tego typu książek (tu cytat z wypowiedzi kolegi z warsztatów literackich) "denne mistrzostwo".

Co do tematu, chciałem się dowiedzieć, czy zostawiamy go tak, czy mam do niego dobudowywać drugą część? Bo nie jestem pewien. Jeśli jednak chciałbyś moją drugą połówkę, to brzmi ona tak:

"A bóg powiedział: Kościół jest zły"

361
W regulaminie jest napisane, że obu autorów musi podac część tematu, więc zostaje wersja sklejona.

Termin 2 tygodnie od ustalenia tematu, więc 15 kwietnia. Pasuje? Mnie jak najbardziej.
(\__/)
(O.o )

Wróć do „Bitwy literackie”