Powitać!

1
Hej, w sieci zwykłam przedstawiać się jako Hania, chociaż w rzeczywistości moje imię jest zupełnie przeciwne (it's kinda complicated). O napisaniu książki marzyłam już w podstawówce, nawet skleciłam jakieś okropne opowiadanie fantasy :D W gimnazjum też coś niby próbowałam, ale wiadomo na co wtedy stać człowieka, zwłaszcza jeśli nie ma komu pokazać swoich z pewnością niebywałych wypocin. Coś ruszyło dopiero jak zaczęłam grać w pewną polską grę fabularną przez przeglądarkę i zaczęłam pisać w tamtejszej karczmie (sesje też niby były, ale coś niemrawe). Wtedy też walnęłam swoje pierwsze opowiadanie (też okropne :D)które umieściłam na tamtejszym forum, a potem było już z górki. Teraz jednak chciałabym jednak by moja "twórczość" znalazła odbiór u kogoś "kto się zna" (nie żebym chciała obrażać moich kolegów i koleżanki z owej gry). Dlatego też przybyłam właśnie tu, w nadziei, iż powiecie mi co jest złego/słabego w moich tekstach (a zapewne sporo się tego znajdzie).
Jeśli zaś chodzi o sprawy bardziej dotyczące mnie samej, to studiuję informatykę na Uniwersytecie w Radomiu od niecałego miesiąca, uwielbiam gry wideo, muzykę - metal, grunge i pochodne, a także książki fantasy (jakże oryginalnie, prawda?). No i jestem straszną gadułą :D
Mój plan na sukces:
1. Napisać bestseller.
2. Sprzedać prawa do adaptacji.
3. Zaczekać aż odniesie ona wielki sukces.
4. Zażądać od jej twórców 60 milionów.

Powitać!

3
Witaj.
Procedurę znasz, 3 komentarze i możesz kłaść głowę na pieńku wrzucać swoje pod ocenę :)
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Powitać!

6
LineCladis - taka tam tworzona przez kilka osób, aczkolwiek bardzo sympatyczna. Ostatnio jednak coś opustoszała :(
Mój plan na sukces:
1. Napisać bestseller.

Powitać!

9
WITAJ! JAKIE IMIĘ JEST PRZECIWNE DO HANIA? :shock: *

* DZIŚ DZIEŃ CAPS LOCKA! https://www.kalbi.pl/dzien-caps-locka ;)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Powitać!

10
Mówiłam, to skomplikowane :D
Za bardzo nie wiem jak mam niby kogoś ocenić z Tuwrzucia - mam tak po prostu wejść z butami do czyjejś pracy i zacząć się wymądrzać o tym i tamtym, a potem wrzucić coś swojego, w czym zapewne będę jeszcze gorsza? Nie bardzo wiem jak się za to zabrać.
Mój plan na sukces:
1. Napisać bestseller.

Powitać!

11
Pisz po prostu co sądzisz o tekście; podoba, nie podoba, dlaczego? Nie musisz się wymądrzać :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Powitać!

12
Tirka pisze: am tak po prostu wejść z butami do czyjejś pracy i zacząć się wymądrzać o tym i tamtym
Mam podobny problem. Poszukaj tekstu, który Cię zachwyci, najlepiej coś w twoim klimacie i go oceń po swojemu. Nie przejmuj się swoim brakiem profesjonalizmu w (judgment-cie), spoko są tutaj odpowiednie osoby, które się tym zajmą lepiej. Ja np. nie czepiam się ortografii, stylistyki itd. bo się na tym kompletnie nie znam. Znam się na emocjach i komedii, więc raczej tego staram się szukać w tekstach.

Powodzenia.
"W internecie znajdziecie tylko najprawdziwszą i jedyną słuszną oraz absolutną prawdę"
- Albert Einstein :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”