uniwers: coniedziennik

92
Operacja "Casablanca" rewizja 1.2 zakończona. 891 260 znaków. Teoretycznie mógłbym jeszcze spróbować napisać na nowo pierwszą część prologu i bawić się w uzasadnienia, dlaczego pewne porwanie odbyło się w takiej, a nie innej formie - ale diablo mi się nie chce... Co do prologu, być może wystarczą szlify, które ostatnio wprowadziłem. Ktoś chętny do betatestów? ;)

Teraz będzie pewnie przerwa. Potem biorę się za przepisywanie "Blizy".
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

95
uniwers pisze: Lipa, panie, lipa.
więc zrób se naparu. Gorączka przejdzie ;)

Ciśnij
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

97
Przepisane i pobieżnie poprawione. Całkowity utarg wyniósł (bardzo) blisko 300k znaków. Przemodelowałem pierwszą scenę finału, poprawiłem trochę bzdurek, dookreśliłem genezę Nite.
Po drugiej fazie poprawek pewnie przybędzie trochę znaków, ale to już będzie kosmetyka.

Uff! Za dużo czasu mi na to zeszło, zdecydowanie za dużo.

Added in 13 minutes 36 seconds:
Na koniec trochę chorego słowotwórstwa ;)

Kosmici zbiorczo = Obcy / Inni
Pierwsi kolonizatorzy Sky City = Pierwsi Kolonizatorzy
Mieszkańcy Pewoharas = herhoharas (rasa), planeta Hohehara
Mieszkańcy dzielnicy xarmu = xarmu (rasa), planeta Xarmu
Mieszkańcy dzielnicy risów = ris (rasa), planeta Zxżżin
Mieszkańcy dzielnicy znu = znu (rasa), planeta Xnu
Mieszkańcy Zeritańskiej Strefy Życia = zirrowie / zerici (rasa), planeta Zerit
gren (rasa)
draher (rasa)
hedeldi (rasa)
Luźni Wa (rasa)

Planety:
D9B-7865
Druzan
Nassan
Świat Wotana
Mohanna
Aquanila
Sobeta
Mehnitosa
Zhyr’n’raa
Zerit
Trancar
Thamsis
Planeta Chmur
Dark side of the Force

99
Dzięki, aczkolwiek nie wiem, czy toto można nazwać burzą. 300k znaków w 10 miesięcy to jest bardziej nędzna mżawka ;) Duży wpływ miały moje zeszłoroczne kłopoty zawodowe i nie do końca sprecyzowany koncept przy starcie pisania. Zwłaszcza to ostatnie się zemściło. Zanotować na przyszłość: nie bierz się do pisania, jeśli nie zrobiłeś szczegółowych założeń dla danego miejsca akcji.

No to wróciłem do SF. Plan na następne dwa lata: powieść SF na 800k znaków, będąca zwieńczeniem mojego cyklu. Troje głównych bohaterów (w tym jedna sztuka z Blizy), dwa główne wątki oraz Galaktyka pełna cudów i niebezpieczeństw. Najwyższy czas, żeby wziąć się do prawdziwej roboty! :-)

*

Kusi mnie, żeby napisać jeszcze jedną pozycję powiązaną ze Sky City, żeby dobić do 500k znaków i gdzieś puścić. Plan wyklaruje się w bliższej/niedalekiej przyszłości.
Dark side of the Force

102
[youtube][/youtube]

Jest mapa.
Obrazek

Jest rozpiska linii fabularnych.
Obrazek

Jest plan.
Obrazek na Weryfikatorium.plhttps://images92.fotosik.pl/74/588b2aa928ffc93d.jpg[/mimg]
Obrazek na Weryfikatorium.plhttps://images89.fotosik.pl/74/af6b3260d39c754a.jpg[/mimg]
Obrazek na Weryfikatorium.plhttps://images91.fotosik.pl/75/608c136e9c358cf2.jpg[/mimg]
Obrazek na Weryfikatorium.plhttps://images89.fotosik.pl/74/6f464eac20995b09.jpg[/mimg]

Są wątki:
- inwazja Obcych na Ziemię,
- galaktyczna wojna z tymiże Obcymi,
- powrót Rzymian 2.0,
- Piekło,
- i dwie grupki straceńców rzucone w świat. Jedni szukają Excalibura. Drudzy mkną przez Galaktykę śladem wspomnień kogoś, kto miał zginąć tysiąc lat wcześniej.

Cel: powieść SF na 900k znaków. Operację "Powrót demonów przeszłości" uważam za otwartą.

Obrazek
Dark side of the Force

104
Twoje notatki, wykresy i reszta zawsze mnie rozwalają :D
900 k, mówisz? Na pewno dasz radę :)
Będzie takie fajne jak ostatnie, co czytałam?
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Wróć do „Maraton pisarski”