Nazywam się Kasia, Katka, Kat. Przyszłam tu, ponieważ poszukuję dyskusji o pisaniu, literaturze i tym wszystkim, co kręci miłośników słowa. Nie mam na koncie nic poza kilkoma wygranymi konkursami i propozycją debiutu w pewnym czasopiśmie literackim. Nigdy nie wierzyłam, że moje teksty mogą znaleźć się gdzieś poza szufladą, ale powoli, nieśmiało zaczynam wierzyć, że może jednak. Właściwie od zawsze pisanie "to jest to". Tylko jakoś strach się przyznać (przed sobą). Na dodatek to wcale nie przechodzi z wiekiem, a wręcz się nasila.
Dlatego nie miałam wyjścia i zabrałam się za przekuwanie prób, szkiców i innych wymówek w rzeczywistą książkę. Obecnie pracuję nad zbiorem opowiadań (to chyba łatwiejsze na początek niż powieść). Martwię się, na jak długo wystarczy mi entuzjazmu - dlatego tu jestem. Przebywanie wśród osób, które zmagają się z podobnymi wyzwaniami, bardzo inspiruje i pomaga.
Postaram się być dobrym i grzecznym forumowiczem, regulamin już przeczytany! Tylko nad zwięzłością postów muszę jeszcze popracować...