Antologia Patologia

1
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie literackim „Antologia Patologia” organizowanym przez Stowarzyszenie Promocji Inicjatyw Artystycznych „De Arte”, organizatora XIV Uniwersalnego Przeglądu Artystycznego PUPA’08. Organizatorzy pragną wyłonić teksty, których bohaterowie, autorzy, bądź utwory same w sobie spełniają następujące kryteria:

a. trudności w przystosowaniu do otaczającej rzeczywistości,

b. nieracjonalność, nieprzewidywalność i wyrazistość,

c. naruszanie ideałów i norm moralnych. Dodatkowym atutem będzie domniemany dyskomfort odbiorcy. Najlepsze utwory zostaną opublikowane w zbiorowej antologii.

REGULAMIN

I część konkursu.

Prace konkursowe należy nadsyłać:

- w maszynopisie (do 20 stron) w jednym egzemplarzu, w zaklejonej kopercie, wewnątrz której wraz z tekstami należy umieścić imię i nazwisko autora, dokładny adres, adres e-mail oraz telefon

lub

- mailowo; załącznik w pliku Word i dane w treści maila

Nieprzekraczalny termin nadesłania prac 29.02.2008r.

WYDAWNICTWO

Uniwersalnego Przeglądu Artystycznego

ul. łukowska 24 m. 31

04-133 Warszawa

[email protected]

Warunkiem uczestnictwa w konkursie

jest przysłanie na adres organizatorów

niepublikowanych wierszy, opowiadań, dramatów (lub innych form literackich). Na kopertach / w tytule maila należy zaznaczyć ”Antologia Patologia”.

Zwycięskie prace zostaną wydrukowane w zbiorowej antologii, wydanej z okazji XIV Uniwersalnego Przeglądu Artystycznego PUPA’08.

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo publikacji utworów nagrodzonych, zaś

pozostałe nie będą odsyłane. Organizatorzy w terminie do 10.03.08 skontaktują się ze wszystkim uczestnikami konkursu w celu ogłoszenia werdyktu o publikacji.

II Część Konkursu

Spośród nagrodzonych i wydrukowanych prac organizatorzy oraz publiczność XIV Uniwersalnego Przeglądu Artystycznego PUPA’08 wybiorą laureatów Nagrody Organizatorów i Nagrody Publiczności. Warunkiem przystąpienia do drugiej części konkursu, będzie wzięcie udziału w spotkaniu autorskim, które odbędzie się podczas XIV Uniwersalnego Przeglądu Artystycznego PUPA’08 w Warszawie w Centrum łowicka (11.04.08 - 20.04.08).

Więcej informacji na stronie www.pupa.art.pl
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

Re: Antologia Patologia

2
Organizatorzy pragną wyłonić teksty, których bohaterowie, autorzy, bądź utwory same w sobie spełniają następujące kryteria:

a. trudności w przystosowaniu do otaczającej rzeczywistości,

b. nieracjonalność, nieprzewidywalność i wyrazistość,

c. naruszanie ideałów i norm moralnych. Dodatkowym atutem będzie domniemany dyskomfort odbiorcy. Najlepsze utwory zostaną opublikowane w zbiorowej antologii.

Lol. Jak się człowiek uprze, można to zrozumieć w ten sposób, że organizatorzy konkursu życzą sobie osób nie do końca normalnych. ^^ Tak, w takim razie to impreza dla mnie.

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. ^^
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn

4
Możliwe, że też wezmę udział. Mam ze dwa teksty naruszające normy moralne.

Nie do końca jednak wiem czy pasuję do zacytowanego przez Eitai warunku.

6
Cirmsone zważywszy, że się nie przedstawiłeś, a tym samym nie spełniłeś podstawowych zasad kultury nie powinienem odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jednak czasem objawiają się i u mnie słabości dobrego człowieka, więc oto odpowiedź: spójrz choćby w aktualności. Jeżeli wciąż nie widzisz znaczy to, że nie patrzysz.

Pozdro.

Warna dam tak dla zasady.

7
kto wzial udzial w tym konkursie? bo kazdy pisal chyba, moze itp, mi sie udalo i wydrukuja :D
Tych wszystkich którzy upajają się zgiełkiem mass mediów, kretyńskim uśmiechem reklamy, zaniedbaniem przyrody, brakiem dyskrecji wyniesionym do rzędu cnót, należy nazwac kolaborantami nowoczesności.

8
Ja nie, brzydko mówiąc olałem. Pomysł, na który wpadłem za bardzo mi się spodobał i nie chciałem go wysyłać nigdzie na gorąco, dopóki nie wyczerpię wszystkich możliwych rozwiązań fabuły.

Tobie jednak Gratuluję. Oby tak dalej.

9
Gratuluję, wiedźminie.

Ja się mogę jedynie pochwalić, że wzięłam udział i dupa. A dałam z siebie wszystko. Nie będę ukrywać, że lekka załamka jest. Właściwie nawet duża. Właściwie odechciało mi się pisać na najbliższe wiele miesięcy. O.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”