Witam

46

Latest post of the previous page:

Każdy tu kmiotkował :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Witam

47
Pewnie tak, Panie Adamie.

Jakoś mi się smutno i ''samotno'' zrobiło, kiedy przeczytałam te nazwiska. Całe szczęście, że ja tą prozą tak rzadko się hańbię. To mnie koleżanka ''załatwiła'', przestanę ją lubić, jak nic.

Witam

48
Ale dlaczego? Co w tym smutnego, że na forum jest kilku publikowanych autorów? Chyba, że jesteś przewodniczącą Klubu Anonimowych Antyfanów Werypisarzy ;) I bez "panowania" proszę.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Witam

49
Navajero pisze: Ale dlaczego? Co w tym smutnego, że na forum jest kilku publikowanych autorów?
Trochę to przytłacza, szczególnie, kiedy ma się świadomość własnych braków warsztatowych i nie tylko... ale z drugiej strony [po przemyśleniu], to może dobrze, bo kto ma pomóc, jak nie ci, którzy w tym brylują...

Witam

51
elka pisze:Trochę to przytłacza, szczególnie, kiedy ma się świadomość własnych braków warsztatowych i nie tylko... ale z drugiej strony [po przemyśleniu], to może dobrze, bo kto ma pomóc, jak nie ci, którzy w tym brylują...
Ta świadomość własnych braków, to podstawowy bodziec do nauki, jeśli ktoś jej nie posiada, nigdy nie zostanie pisarzem, bo po cholerę się uczyć, jeżeli jest się doskonałym ? ;) Poza tym, bardzo trudno określić swój poziom, szczególnie początkującym, czasem pojawiają się tu zadufani w sobie grafomani, ale bywa że osoby nadmiernie względem siebie krytyczne. Dlatego czekam na pierwszy tekst nowych userów, żeby ich jakoś sklasyfikować ( w odróżnieniu od brata_ruiny, który czeka tylko na fotki w bikini) :P
dr Samuel Johnson

Witam

52
Navajero pisze: Dlatego czekam na pierwszy tekst nowych userów, żeby ich jakoś sklasyfikować
Wolę poezję, zdecydowanie, ale wstawię za tydzień, jakieś prozatorskie maleństwo, po to tylko, żeby poznać opinię czy powinnam poruszać się po tym gruncie, czy dać sobie spokój.

Witam

53
Będę czekał jak kania dżdżownic :)
dr Samuel Johnson

Witam

55
elka pisze:
Navajero pisze: Będę czekał

To ja chyba, jednak przy poezji zostanę...
to żeś zachęcił, panie_Wodzu :P
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Witam

56
A bo ten narybek jakiś nerwowy :P
dr Samuel Johnson

Witam

58
Narybek niech nie przesadza, bo skoro umie w poezję to w prozę pewnie też ;)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Witam

59
No najwyżej ją wyklapszą ;)
dr Samuel Johnson

Witam

60
Dobrze, ja będę odważna... już tyle razy umierałam, że jeszcze jeden nie robi różnicy. Tylko lojalnie uprzedzam, że ja te przecinki, to jak w lotku, na chybił - trafił... przy czym częściej chybił. A tu ludzie tak pięknie piszą...

Witam

61
elka pisze: Tylko lojalnie uprzedzam, że ja te przecinki, to jak w lotku, na chybił - trafił... przy czym częściej chybił. A tu ludzie tak pięknie piszą...
Bo się nauczyli. Każdy może, jak zacznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”