Cześć

1
Serwus!

Mam na imię Łukasz. Już od prawie dwóch lat męczę się z pomysłem na powieść i przez niezdrowy perfekcjonizm ciągle kręcę się gdzieś w okolicach pierwszej strony. Postanowiłem w końcu podejść do tego na poważnie i... pozwolić sobie na pisanie badziewia. Tak, dokładnie. Ważne aby skończyć, potem dopiero poprawiać. Przy okazji przypomniałem sobie o forum, które już kiedyś czytywałem i uznałem, że założę tu konto. A nuż będę chciał zasięgnąć rady.

Co czytam? Ostatnio skończyłem "Filary Ziemi" Folletta oraz "Inwigilację" Mroza. Ogólnie nie ograniczam się do jednego gatunku, chociaż moje lektury to głównie fantastyka. Wśród ulubionych pozycji umieściłbym cykl "Pan Lodowego Ogrodu", "Solaris" Lema i "Lot nad kukułczym gniazdem". Wiem, mało oryginalnie :)

Tyle chyba starczy na wstępie. Zapewne w przyszłości wrzucę tutaj jakieś próbki prozy, ale raczej nie będą to fragmenty mojego "głównego projektu".

Pozdrawiam ;)

Cześć

3
Cześć
Rozgość się, zapraszamy! A gdy już wypełnisz wszystkie formalności (czyt: Regulamin :twisted: ) - wrzucaj teksty, bierz udział w zabawach i konkursach - a już my (nie ja! Wyznaczeni Weryfikatorzy!) ocenimy, co jest badziewiem, a co nim nie jest :twisted:

Miłej zabawy :mrgreen:
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Cześć

4
Z tym pisaniem "badziewia" chodzi raczej o to aby najpierw "wyrzucić" z siebie pierwszy draft, potem dopiero go poprawiać. Nawet jeśli od perfekcji dzielą go lata świetlne. Nie chodzi o to, aby celowo pisać słabe teksty.

Cześć

5
Cześć Savigo! Baw się dobrze. Pełna zgoda, ukończona pierwsza wersja powieści zawsze będzie lepsza od idealnie napisanej połowy, o pierwszej stronie, nie wspominając :)
Pamiętaj: kiedy ludzie mówią ci, że coś jest źle lub nie działa na nich, prawie zawsze mają rację.Natomiast kiedy mówią ci, co dokładnie nie działa, i radzą, jak to naprawić, prawie zawsze się mylą.
Neil R. Gaiman

Cześć

7
Witaj w naszych skromnych progach! Pamiętaj, że jesteśmy mili, weseli, ładni i kochamy Regulamin <3 ;) Baw się dobrze :)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Cześć

8
Savigo pisze: Z tym pisaniem "badziewia" chodzi raczej o to aby najpierw "wyrzucić" z siebie pierwszy draft, potem dopiero go poprawiać. Nawet jeśli od perfekcji dzielą go lata świetlne. Nie chodzi o to, aby celowo pisać słabe teksty.
Dobra strategia, uwalniająca. Też tak robię ;)
Witaj, Savigo.
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”