Słowo na dzień dobry

1
Wypada się przywitać i tak też czynię. Znalazłam się tu nie przypadkiem, a najzupełniej świadoma swoich praw i obowiązków. Pewno trochę mi zejdzie na ogarnięcie się na tym forum, ale już tak mam, że naciskam wszystkie guziki, a dopiero potem czytam instrukcję... Oczywiście żartuję. Przeczytałam regulamin i mniej więcej wiem, co w trawie piszczy.
Od jakiegoś czasu piszę do szuflady. Pierwsze kroki stawiałam na jednym z portali dla amatorów, ale chcę iść dalej. Potrzebuję wskazówek i konstruktywnej krytyki. Piszę głównie prozę, czasami wiersze. Pracuję nad poradnikiem o rękodziele i nad powieścią - choć może to za dużo powiedziane. Co z tego wyjdzie, nie wiem. Brak mi ostatnio motywacji i liczę, że ją tu znajdę. Kłaniam się nisko i no, przepraszam za słowotok.

Słowo na dzień dobry

5
Słowołapacz pisze: Wypada się przywitać i tak też czynię. Znalazłam się tu nie przypadkiem, a najzupełniej świadoma swoich praw i obowiązków.
Witaj :) Choć nic nie słyszałem o żadnych prawach dla świeżynek :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Słowo na dzień dobry

7
Czystością gatunku się nie przejmuj, ja też mieszam co mi na myśl przyjdzie i żyję :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Słowo na dzień dobry

12
Również witam ithi. Co do awatara. Wiem, że moja "woda" nie jest tak oryginalna jak Twój awatar bracie. Dla mnie ta zwykła woda jest nośnikiem emocji. Kiedyś przeczytałam, że panowanie nad emocjami, to panowanie nad wodą w nas samych. Już lepiej? Wszak od wody wszystko się zaczęło. A teraz i ja zaczynam nowy rozdział, przygodę z tym forum. :D

Słowo na dzień dobry

13
Nie. Nie zrozumiałaś brata_ruiny. On zwyczajnie nie lubi, kiedy wody jest za dużo. Bo kiedy jest za dużo, to wtedy buja. Za bardzo buja. A On nie lubi jak ktoś buja. W sumie to nikt tego nie lubi. A już nie daj Boru Szumiący lać wodę. :P Szczególnie w tekstach. Przede wszystkim w tekstach :)

Także ten. Witaj serdecznie, baw się dobrze. :) Dzięki, że przeczytałaś Regulamin.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Słowo na dzień dobry

14
Słowołapacz, witaj na naszym podwórku :D Jesteśmy całkiem fajni, czasem nawet dzielimy się zabawkami ;) Jest tu spora grupa fantastów, ale i romantyczno-obyczajowych nie brakuje. Baw się dobrze!
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”