Konkurs Nowej Fantastyki

1
W styczniowym numerze NF ogłoszono konkurs ( termin do 31 sierpnia 2008). Zasady;

- maszynopis znormalizowany do 50k znaków ( objetość maszynopisu znormalizowanego przy 50 k znaków to ok. 28 stron)

- kopia na nośniku cyfrowym ( CD, dyskietki)

- opowiadania mają być podpisane godłem, a nie nazwiskiem

- dane osobowe w osobnej kopercie, także opatrzonej godłem ( tym samym co na opowiadaniu), należy podać imię, nazwisko, adres korespondencyjny, numer telefonu)

Gotowe prace przesyłać na adres;

Redakcja "Nowej Fantastyki" - Konkurs Literacki

02-651 Warszawa, ul. Garażowa 7

źródło - NF 1 (304) 2008 s.69
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

2
ekhm.... ale jaki temat tego konkursu...?
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Nie ma konkretnego, poza tym, że praca ma mieć tematykę fantastyczną. Gdyby był, to bym napisał :P Cytuję " Wszystkich młodych kandydatów na mistrzów fantastyki ( science fiction, horroru i fantasy oraz najdzikszych gatunkowych modyfikacji) zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie NF na opowiadanie"

A jak ktoś jest zainteresowany, to najlepiej będzie, jak kupi styczniowy numer i sam przeczyta :twisted:
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

4
Zaktualizowano wreszcie stronę NF. Tu info o konkursie.
dr Samuel Johnson

6
No rzucaj się, rzucaj :) Jak ktoś chce zaistnieć w obszarze fantastyki, to jest to dla niego konkurs numero uno. Mam nadzieję, że nie tylko Ty się rzucisz :D Tak ludziska - czas oddzielić owce od tryków, jak swego czasu zauważył pewien sierżant marines. Dośc gadania o pisaniu, czas na prawdziwe pisanie! :twisted:
dr Samuel Johnson

7
Na stronie "Fantastyki" jest napisane:

"Nie podpisujcie opowiadań swoimi nazwiskami a godłem." Czym jest to godło w tym kontekście?
Robroq

8
Godło to pseudonim, znak graficzny, liczba itp. Coś, czym znakujesz swoją pracę. Po prostu podpisujesz pracę np. "Czarny koń" , podobnie oznaczasz kopertę z prawdziwymi danymi wewnątrz i już :)
dr Samuel Johnson

9
Co oznacza stwierdzenie "maszynopis znormalizowany"?

Z góry przepraszam za moją ignorancję i niewiedze, albowiem nigdy nie próbowałem sił w konkursach. Może ktoś mi ładnie wyłożyć, jak ma być przygotowany tekst?

Dzięki!

11
Właśnie o to mi chodziło! Strzał, tzn. odpowiedź w dziesiątkę :) Dzięki Testudosie :)

Po to tu jestem <salutuje, uderzając się szpadlem w pierś>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”