Latest post of the previous page:
Przyznaję Godhand, to było ciekawe
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
Przyznaję Godhand, to było ciekawePrzecież mówię Ci, że nie brałem udziału
Skoro o tym piszesz...
Niektórzy nawet na 2 godziny PRZED... startemEldil o 14.48 pisze:Są i pierwsze wskazówki: " :nono: " na początku, czyli nie trzeba wierzyć w to, co napisane dalej - prawdziwa jest ich odwrotność. Faraon zna odpowiedzi, i jest agentemFaraon pisze: :nono: Przestań, bo pomyśli, że znamy odpowiedzi i jesteśmy agentami Gothlanda, którzy będą podsuwać fałszywe wskazówki. :hairtear:"Gothland" - kraina Gotów - to okolice Wojsławic. Andrzeja nie ma w konkursie, więc podpowiedzi trzeba szukać w jego prozie. "Karpie bijem" = wędkarstwo/kłusownictwo = Feder.
" :hairtear: " Wyrywa włosy = ma ich za dużo = kudłaty, pewnie i brodacz = P.Yonk!
Faraon wciąż jest po stronie rozdających zagadki, nie w tłumie szukającym po omacku rozwiązań
Hieroglify przysłoniły czujne oczy Eldila,Eldil pisze:Skoro o tym piszesz...![]()
*
1. Zgadłem, że Faraon "zna odpowiedzi i jest agentem". "Zgadł" Mass Efekt, który trzeba było podpowiedzieć, bo nikt nie skojarzył grafiki, a google nie pomógł.
A jutro Faraon z Godhandem planują:Faraon wciąż jest po stronie rozdających zagadki, nie w tłumie szukającym po omacku rozwiązań![]()
Tak bym nie pogrywał.Eldil pisze:Faraon wciąż jest po stronie rozdających zagadki, nie w tłumie szukającym po omacku rozwiązań
Mata Hari "right under my long pointy nose"Faraon pisze: Hieroglify przysłoniły czujne oczy Eldila,
By niejedna kobieta w ich tło się wtopiła.
Może tym razem Detektyw Gothland znalazł sobie lepsze partnerki do tajnych konkursowych misji?
Ja bym tak nie pogrywał z Wami (uczestnikami)"Pogrywanie" to zwykle wkurzanie kogoś i szukanie guza. Mam gorącą nadzieję, że jednak tego nie robię
Nie żałuj uczestnika, niech po laur sięgnie zahartowany w ogniu
Wróć do „Malowane słowem, czyli mistrzowie obrazowania”