ALEŻ MNIE DAWNO TU NIE BYŁO!
A mam w sumie o czym pisać, bo się pochwalić chciałem - W lipcu, w wyd. Znak wyjdzie moja książka o nawiedzonych miejscach w całej Polsce. "Paranormalne - prawdziwe historie nawiedzeń" Jest to wynik moich ostatnich dwóch lat pracy, gruntownego researchu, przepytywania świadków etc.
No i efektem tego jest właśnie taka książka (tu więcej na jej temat
https://rcl.ink/Hw2 ). Minęła dekada, od kiedy mój pierwszy tekst został opublikowany na papierze w "Horyzontach Wyobraźni" i... no, wypadałoby wreszcie zacząć wydawać bardziej na poważnie, zamiast ciągle szlifować warsztat. Wiele się w ciągu tych dziesięciu lat pojawiło nowych autorów, którzy szli jak burza i nie czekali z wydawaniem powieści, czy innych książek, a ja się uparłem, że chciałem zacząć wydawać duże rzeczy, kiedy uznam, że "już mogę". No i w sumie tak na dwoje babka wróżyła - z jednej strony moja wstrzemięźliwość się opłaciła o tyle, że udało mi się pojawić w Znaku. Z drugiej w zasadzie mało kto w ogóle mnie kojarzy
Ale to już takie przemyślenia przy okazji. Natomiast chciałem napisać, że się cholernie cieszę i wróciłem tutaj - po latach - się pocieszyć publicznie