Cześć wszystkim!

1
Cześć wszystkim. Tutaj trzeba się przedstawić, więc postaram się to zrobić w paru zdaniach. Mam na imię Paweł. Czytam tylko fantasy i piszę tylko fantasy. Tylko w narracji trzecioosobowej! I mimo że skończyłem tylko szkołę zawodową, to chcę udowodnić sobie i innym, że nawet ktoś taki potrafi operować dobrym piórem. Moje słabe strony to: interpunkcja, interpunkcja i jeszcze raz interpunkcja.

Cześć wszystkim!

2
Witaj :) Przecinki to Ci redaktor poprawi, gorzej z resztą ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć wszystkim!

3
Hejka!
albo jak to obecnie jest na forum ogarniętym mini challengem popularne- Joł Joł :lol:
Widzę, że jesteś człowiekiem ze świetnym gustem :D
Jakieś ulubione perełki gatunku? (plus 100 punktów za Czarną Kompanię, plus 50 za LoTR :twisted: )
Sometimes in life when you get what you want, you end up missing what you left behind” ~ J.D. ;)

Cześć wszystkim!

4
Mortutti pisze: Hejka!
albo jak to obecnie jest na forum ogarniętym mini challengem popularne- Joł Joł :lol:
Jakieś ulubione perełki gatunku? (plus 100 punktów za Czarną Kompanię, plus 50 za LoTR :twisted: )
Moje top 3:
Trylogię Tolkiena kocham za: niesamowicie świetną przygodę, o której jak tylko pomyśle, to mam ciarki. Myślę, że każdy by takową chciał przeżyć
Harr'ego Pottera kocham za: świetnie wykreowane, barwne postacie, niepowtarzalny i uniwersalny klimat, który nie pozwala oderwać się od tej historii. Również styl pisania J.K Rowling mi przypada do gustu najbardziej.
I oczywiście nie mogło zabraknąć Gwiezdnych Wojen! Ale tu chyba każdy wie, za co się je kocha.

Cześć wszystkim!

5
Pawloos pisze:
Moje top 3:
Trylogię Tolkiena kocham za: niesamowicie świetną przygodę, o której jak tylko pomyśle, to mam ciarki. Myślę, że każdy by takową chciał przeżyć
Harr'ego Pottera kocham za: świetnie wykreowane, barwne postacie, niepowtarzalny i uniwersalny klimat, który nie pozwala oderwać się od tej historii. Również styl pisania J.K Rowling mi przypada do gustu najbardziej.
I oczywiście nie mogło zabraknąć Gwiezdnych Wojen! Ale tu chyba każdy wie, za co się je kocha.
Fair enough, daje 120 punktów.
Czekam na Twoje fantasy :twisted:
Sometimes in life when you get what you want, you end up missing what you left behind” ~ J.D. ;)

Cześć wszystkim!

6
Pawloos pisze: Czytam tylko fantasy i piszę tylko fantasy.
Takie z elfami? Co się zaczyna w karczmie? :twisted:
Cześć. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

Cześć wszystkim!

8
brat_ruina pisze:
Pawloos pisze:Czytam tylko fantasy i piszę tylko fantasy. Tylko w narracji trzecioosobowej!
Fantastycznie. Daj próbkę do tuwrzucia, jak masz to scenę w karczmie rozpoczynającą przygodę:)
Tak się składa, że mam taką w karczmie :roll: Ale chyba nie mam uprawnień, by tam cokolwiek umieszczać.

Added in 49 seconds:
Mortutti pisze:
Pawloos pisze:
Moje top 3:
Fair enough, daje 120 punktów.
Czekam na Twoje fantasy :twisted:
Super, miło mi :D

Cześć wszystkim!

9
Pawloos pisze:
brat_ruina pisze:
Pawloos pisze:Czytam tylko fantasy i piszę tylko fantasy. Tylko w narracji trzecioosobowej!
Fantastycznie. Daj próbkę do tuwrzucia, jak masz to scenę w karczmie rozpoczynającą przygodę:)
Tak się składa, że mam taką w karczmie :roll: Ale chyba nie mam uprawnień, by tam cokolwiek umieszczać.
Walcz z systemem!
Lub przeczytaj regulamin :/
Trzy grande komentarze pod twórczością innych dadzą wstęp do tuwrzucia...
Good luck adventurer,

Cześć wszystkim!

10
Mortutti pisze:
Pawloos pisze:
brat_ruina pisze: Fantastycznie. Daj próbkę do tuwrzucia, jak masz to scenę w karczmie rozpoczynającą przygodę:)
Walcz z systemem!
Lub przeczytaj regulamin :/
Trzy grande komentarze pod twórczością innych dadzą wstęp do tuwrzucia...
Good luck adventurer,
Okej, w takim razie działam.

Cześć wszystkim!

12
Cześć.
A Wieśka nie czytałeś? Tam też są elfy..
Będą się teraz szkołami przechwalać.
„Ludzie myślą, że ból zależy od siły kopniaka. Ale sekret nie w tym, jak mocno kopniesz, lecz gdzie”. - Neil Gaiman
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”