Witajcie.

1
Hej.

Cześć wszystkim, mam nadziej że czas Wam mija miło.

Kocham wolność, sztuka jest tym co daje jej przestrzeń. Piszę od jakiegoś czasu, moja sztuka literacka opiera się na snach. Mam bardzo silne parcie na więcej wolności. Pisanie zdecydowanie pozwala mi na to. Rzadko dziele się swoimi utworami. Wszystko jest chwilowe i ulotne. Cenie sobie życie, na tyle by próbować w duchu Indian obu Ameryk i mnichów buddyjskich ze wschodu, nie krzywdzić niczego, bez wyraźnej potrzeby. To jakoś wieje większa wolnością, niewinność. Chciałbym doprowadzić coś wreszcie do końca, liczę że tutaj może mi się to udać, przy pomocy wzajemnej wymiany energii myśli i zdań.

Nie mam ulubionego artysty. Ostatnio uważam że wszystko to przypis do Mahabharaty, jak w pewnym teatrze telewizji znany aktor w swojej monodramie uznał, wszystko co dziś kupujemy w reklamach, teatrze i baśni, to tylko przypisy do Szekspira.

Bardzo mi się to spodobało. Czuje że prawdziwa sztuka rodzi się ze skromności, której nadal nie rozumiem, ale bez wyzwań codziennego życia, konfrontacji z ludźmi pełnymi pasji i mądrości nic o sobie nowego się nie dowiem. Także pewnie coś ocenie i poddam pod recenzje, wywalę się i ocknę.

Wszystkiego dobrego.

Witajcie.

2
Cześć.
Maciej.M pisze: Także pewnie coś ocenie i poddam pod recenzje, wywalę się i ocknę.
Tak, wielokrotnie. My tu wciąż się wywalamy, ocykamy, wstajemy, potykamy, wywalamy i tak w kółko. :)
Baw się dobrze.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

Witajcie.

5
Witaj:) Co do prawdziwej sztuki, to skromność jak najbardziej, ale też potrzeba stworzenia czegoś. Nadania kształtu czemuś, co nie istnieje. Same piękne rzeczy. Pozdrawiam.
sapere aude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”