*kłania się nisko na powitanie*

1
Witam! Jestem z Podkowy Leśnej (takie miasteczko pod Warszawą, pomiędzy Pruszkowem a Milanówkiem), mam za sobą 17 lat, w tym około 5 czynnego pisania ^^ Wprawdzie nie wydałam jeszcze żadnego dzieła, nawet nie próbowałam tego dokonać xP Skupiałam się na pisaniu opowiadań (krótkich i dłuższych) osadzonych w moim własnym świecie (fajnie to brzmi xD mój własny, wyimaginowany świat ;) ). W ten sposób udało mi się stworzyć ok. 2000 stron. Mam w planach uporządkowanie owego uniwersum i napisanie w końcu książki w jego realiach. Liczę na natchnienie i pomoc płynącą z Weryfikatorium ^^
Szukam kogoś, kto wyłoży moje łóżko gwoździami.

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Witaj.

Mam nadzieję, że w Twoim świecie nie ma elfów, trolli, krasnoludów ani innych podobnych stworów.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

5
Weber pisze:Mam nadzieję, że w Twoim świecie nie ma elfów, trolli, krasnoludów ani innych podobnych stworów.

A nie mogą być? T_T

6
Ależ mogą. Nikt nikomu nie może zabronić używania w opowiadaniach tak bardzo schematycznych i nudnych ras.

Ja mogę tylko piętnować to. A przynajmniej mówić, że mi się to bardzo nie podoba jako czytelnikowi.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

7
A jeśli dochodzą do nich inne, ciekawsze rasy i są wysunięte na pierwszy plan, a elfy i równie popularne stwory są jako tło i "zapychadło", to czy jest to zadowalające dla wymagającego czytelnika?

8
Alaniss, możesz mieć świetny umysł do wymyślania nowych ras, tworzenia niestworzonych historii, ale nie będziesz miała tego czegoś, co zaciekawi czytelnika, natomiast możesz używać schematycznych postaci, opisywać miłostki między elfkami, rozczulać się nad uczuciem między trollem, a krasnoludem, którzy nigdy nie będą ze sobą, ale twój styl pisania tak zaciekawi odbiorcę, że nie będzie mógł oderwać wzroku od twoich książek.

Wszystko wyjdzie w praniu :>.

Witaj. ^^

9
Coś strasznie dużo na tym forum speców od fantastyki. Ciągle ta fantastyka, nuży mnie to, ale proszę się tym nie zrażać.

Osobiście wolę książki podlane historycznym sosem.

Heja banana, życzę miłego pisania.

;)
Są setki zastosowań dla cielęcej skóry, ale najważniejsze to utrzymywać cielaka w całości.

11
Elfy etc. w standardowym wydaniu są mdłe, paskudne, nudne i oklepane. Pozamieniaj je trochę. Zrób z elfów dzikie ludy mieszkające na bagnach i polujące na wydry. Oryginalne, co? :P
Are you man enough to hold the gun?

12
Witaj!

Tak, Test! Niech łapią wydry, a później marynują je w bańkach mydlanych. Można im [elfom] dodać jelenie różki, a dziewice niech będą uczulone na poziomki! Haha!

Ach, jeszcze jedno - Alaniss, uważaj na świrów. Pałętał się tu gdzieś taki jeden, niebezpieczny typ. Szermierz i w ogóle.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

13
Elfy etc. w standardowym wydaniu są mdłe, paskudne, nudne i oklepane.
Ponieważ Test ciągle to mowi, to ja ciągle będę przeczyć i powiem raz jeszcze, że MI się nie znudziły :wink:
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

14
Elfy etc. w standardowym wydaniu są mdłe, paskudne, nudne i oklepane.

Czyli są jak ziemniaki - tradycyjnie na obiad, paskudne zamulacze.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”