Swojej nie zamieszczam, bo nawet nie wiem, czy ją mam. Musiałabym to przemyśleć. Ale może ktoś ma i chciałby się podzielić?
Podstawowa lista lektur
1Zainspirowana postem znajomego na Facebooku, który napisał, żeby z nim nie dyskutować, dopóki nie przeczyta się zaleconej przez niego listy 40tu książek
zaczęłam zastanawiać się, jaką kto z nas ma prywatną, podstawową listę lektur. Chodzi mi o dzieła bazowe, takie które każdy z nas mimowolnie uważa za podstawowe dla wiedzy o świecie i kształtowania światopoglądu. Takie, których nieznajomość u innej osoby kwituje się zdziwionym: "Nie znasz tego?!". A może nie macie czegoś takiego? Pewnie nie da się stworzyć listy uniwersalnej dla wszystkich, ale może da się w obrębie jednego kręgu kulturowego?
Swojej nie zamieszczam, bo nawet nie wiem, czy ją mam. Musiałabym to przemyśleć. Ale może ktoś ma i chciałby się podzielić?
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
"Between the devil and the deep blue sea".
"Between the devil and the deep blue sea".