Zamek 3.0 - JEŚLI NIE DZIAŁA, wyskakuje błąd lub inna awaria...

32
Uwagi i sugestie do wersji mobilnej:
- zamiast gornej belki widocznej stale mozna by zrobic chowanę belkę "site-header". Moglaby sie rozwijac po dotknięciu łezki w lewym górnym rogu. Teraz czat z rozwinietą klawiatura wyglada tak:
Obrazek
- belka moglaby sie rozwijac jako pionowy pasek z boku
- okno edycji wiadomosci wjeżdża pod klawiature ekranowa
Obrazek
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

36
Faraon pisze: (czw 08 paź 2020, 10:17) PW :arrow: Przekaż wiadomość :arrow: wpisanie loginu :arrow: klikam "dodaj odbiorcę" :arrow: wyskakuje "[403] Forbidden " :(
uuuu... zbyt restrykcyjne zabezpieczenie antybotowe. Uwzględnia podejrzane requesty. Dziś będzie naprawione.

Jak się okazuje, to nie jest zabezpieczenie, które ja wprowadziłem. Błąd o którym piszesz Faraon, pojawia się w momencie, gdy chciałeś komuś przekazać PW, w treści pojawia się treść posta + dodatkowe informacje o histori PW: Temat, data itp. chodzi tutaj o fragment: Data i ":". Gdy nie ma dwukropka po wyrazie "Data", błąd się nie pojawi. Już to poprawiłem, ale zaktualizuję dopiero w weekend, wraz z innymi poprawkami.

Co do błędu z niemożliwością dodania odbiorcy, kiedy już naciśniesz "Wyślij" PW, a potem zechcesz ją jeszcze zedytować i dodać wtedy odbiorcę - to wtedy system nie reaguje. To jest głębszy błąd, muszę sprawdzić, dlaczego tak się dzieje.

ps. Błąd pojawi się nawet w treści posta, jeśli po data dodasz ":"... ale tylko na nazwa.pl :/
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

37

Kod: Zaznacz cały

[quote="szopen" post_id=719875 time=1602514922 user_id=4543] Ale rewelka arkusz p. Michała Rogalskiego, chociaż minę powinienem mieć ponurą go widząc: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ierEhD6gcq51HAm433knjnVwey4ZE5DCnu1bW7PRG3E/edit#gid=1524595284&range=A46:H47 [/quote]
szopen pisze: (pn 12 paź 2020, 17:02) Ale rewelka arkusz p. Michała Rogalskiego, chociaż minę powinienem mieć ponurą go widząc:
Obrazek
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

38
Sugestyję mam.
Bo czytam jakiś nowy temat, dochodzę do końca - i w starej wersji na dole, na tym końcu właśnie, mogłem sobie kliknąć, że temat chcę obserwować. To było wygodne.
A teraz muszę albo podjąć decyzję w ciemno, albo się wracać na sam początek :)
Może by wcisnąć jakąś belkę na dole?
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

39
Romecki pisze: (pn 12 paź 2020, 17:07) Sugestyję mam.
Bo czytam jakiś nowy temat, dochodzę do końca - i w starej wersji na dole, na tym końcu właśnie, mogłem sobie kliknąć, że temat chcę obserwować. To było wygodne.
A teraz muszę albo podjąć decyzję w ciemno, albo się wracać na sam początek :)
Może by wcisnąć jakąś belkę na dole?
przyjęte :) Natomiast do chwili wprowadzenia, w celu ułatwienia - gdy dojedziesz do tematu końca, kliknij w okrągły przycisk ze strzałką pośrodku (taki co to po prawej strony ekranu się wyświetla) Obrazek
a potem przycisk o wyglądzie trzech kropek ustawionych w pionie - tam znajdziesz opcje do obserwacji - lub zaprzestania! - tematu. Obrazek.
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

41
Faraon pisze: (pn 12 paź 2020, 17:05)
szopen pisze: (pn 12 paź 2020, 17:02) Ale rewelka arkusz p. Michała Rogalskiego, chociaż minę powinienem mieć ponurą go widząc: [...]
Wygoda to fajna rzecz, ale system nie zawsze jest w stanie rozpoznać, jaką treść chcemy podlinkować. Jeśli wygląd takowego satysfakcjonującym nie jest, proponuję wtedy świadomie dodać bbcode url

Kod: Zaznacz cały

[url]https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ierEhD6gcq51HAm433knjnVwey4ZE5DCnu1bW7PRG3E/edit#gid=1524595284&range=A46:H47[/url]
- i tam link umieścić. Efekt poniżej.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ge=A46:H47

43
Test pisze: (pn 12 paź 2020, 17:39) Faraon wlepił mi warna, a na liczniku mam "zero". Gdzie mój warn? :(
jest tam gdzie reszta. A gdzieś jeszcze ma być? Obrazek

44
O, super, że to wkleiłeś.

"Ostrzeżenia" są widoczne tylko dla Moderatorów. :(
"OSTRZEŻENIA" stworzył boogi, ale musimy to pole ręcznie ustawiać w profilu, co czasem powodowało bałagan.

Wystarczy naprawić widoczność pierwszego pola i usunąć to drugie.
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

45
Faraon pisze: (pn 12 paź 2020, 17:56) "OSTRZEŻENIA" stworzył boogi, ale musimy to pole ręcznie ustawiać w profilu, co czasem powodowało bałagan.
To nadal jest dostepne? Bo nie sądzę.
Wystarczy naprawić widoczność pierwszego pola i usunąć to drugie.
tak będzie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”