ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1441

Latest post of the previous page:

Dramatycznie potrzebuję przewietrzyć głowę przed następnym dużym projektem/poprawkami obecnego i wyrwać się z obyczaju do jakiegoś fantasy. Dlatego szukam tutaj chętnego do bitwy na stare, dobre, sztampowe... PRPF w karczmie (czy krasnolud obowiązkowy możemy negocjować) ;) Zawsze, gdy wraca temat sztampowych pierwszy rozdziałów powieści fantasy, mam ochotę coś takiego skrobnąć, ale wiem, że dalej powieści z tego nie będzie, więc... szukam innej motywacji. Ktoś chętny się pobawić? :D
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1443
Rany, jakbymchciał. Tylko kiedy bym zrobićmiał? :hm:
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1446
Łooo, ilu chętnych na ustawkę. :D Boję się tylko, czy będą chętni do czytania, bo to by pewnie jakiś limit 15-20k trza ustawić i jak się za dużo zrobi, to może być ciężko oceniającym przez to przebrnąć...
Chyba żeby poprosić o system taki, że jakiś żelazny termin na stworzenie tekstów i kto wyśle, to wyśle, a kto nie to, nie walczy? Albo ustawić się w kilka mniejszych pojedynków w odstępach czasu (przecie nie ma zakazu powtarzania się tematyki bitew)? Co sądzicie?
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1447
Adrianna pisze: (czw 29 paź 2020, 13:09) Albo ustawić się w kilka mniejszych pojedynków w odstępach czasu (przecie nie ma zakazu powtarzania się tematyki bitew)? Co sądzicie?
Opcja mniejszych pojedynków wydaje się łatwiejsza do przeczytania... ;)
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.

Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1450
Okej, czyli jak rozumiem pomysł serii pojedynków bardziej pasuje. I akurat jak dotąd mamy sześcioro chętnych.
Proponuję ustalić terminy tak, żeby czytający mogli chwycić oddech, a w pary się podzielić zależnie od tego, kto na jaki termin jest w stanie się zdeklarować.
Na przykład:
Pierwsza bitwa - termin nadesłania tekstów powiedzmy 15.11, ocena do 22.11 walczący: Adrianna i (B)
Druga bitwa - termin nadesłania do 29.11, ocena do 6.12 walczący: [C] i [D]
Trzecia bitwa - termin nadesłania do 13.12, ocena do 20.12 walczący [E] i [F]

Co sądzicie? I jeśli taki pomysł pasuje, to kto na kiedy chętny (ja się zaklepuję na start :P)?

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1452
No dobra, ponieważ Adrianna ma ochotę kogoś wetrzeć w grunt, to się zgłaszam na pierwszy termin :P Jak zginąć, to we w chwale z uniesionym czołem. :P
(Jakbym miał za mało roboty). Tylko nadal nie jestem pewny tematu...
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1453
Czyli byłoby tak:

Pierwsza bitwa - termin nadesłania tekstów powiedzmy 15.11, ocena do 22.11 walczący: Adrianna i P.Yonk
Druga bitwa - termin nadesłania do 29.11, ocena do 6.12 walczący: [C] i [D]
Trzecia bitwa - termin nadesłania do 13.12, ocena do 20.12 walczący Czarna Emma i [F]

Dobra, moja sugestia dalej jest już taka, żeby każda para (jak się już pojedynkowe pary stworzą) dogadała sobie szczegóły (czy wolą mniejszy czy większy limit znaków, jaki system oceny, jakie szczegóły tematu itd.) i zgłosiła się już samodzielnie do kogoś z modów/adminów o wstawienie bitwy. Bo sami najlepiej sobie już wszystko ustalicie niż przez głuchy telefon w mojej osobie. :)

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1454
Adrianna pisze: (czw 29 paź 2020, 16:01) Dobra, moja sugestia dalej jest już taka, żeby każda para (jak się już pojedynkowe pary stworzą) dogadała sobie szczegóły (czy wolą mniejszy czy większy limit znaków, jaki system oceny, jakie szczegóły tematu itd.) i zgłosiła się już samodzielnie do kogoś z modów/adminów o wstawienie bitwy.
To dobry pomysł. :)
No, kto chętny na grudzień?
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.

Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1456
Dawno mnie nie było na forum i wstyd przyznać, że jeszcze nie uczestniczyłem w żadnej bitwie. Czas to zmienić. Zgłaszam się, ktoś chętny? Jest tylko jedna prośba, żeby temat był związany z szeroko pojętą fantastyką, bo tylko fantastykę potrafię pisać. Czekam na odzew i pozdrawiam. :)

Wróć do „Bitwy literackie”