Pytania do Idy Żmiejewskiej

3
Bardzo dziękuję. :)
Do Skarpy trafiłam klasycznie, tj. wysłałam im propozycję wydawniczą razem z dwoma streszczeniami i swoim CV i bardzo szybko dostałam odpowiedź, że są zainteresowani – moja powieść doskonale wpisywała im się w profil. Zaangażowali się w wydanie i promocję i jak na razie współpracuje nam się bezproblemowo – można powiedzieć, że obie strony wykazuję maksimum dobrej woli. :) W każdym razie drugą książkę, która jest planowana na wrzesień, też będę wydawać u nich.
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

4
Skoro to mój temat, to chyba mogę się tu pochwalić? Otóż "Warszawianka" w ostatnią sobotę otrzymała Nagrodę Specjalną im. Janiny Paradowskiej za najlepszy debiut 2019 roku ma Międzynarodowym Festiwalu Kryminału we Wrocławiu. (A raczej online :) )
A tak na marginesie - 16 września ukazała się kontynuacja pt. Gdy zgasną światła. Obecnie pisze się trzecia część. :)
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

5
Wielkie, wielkie gratulacje! :) Super
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

10
Romecki pisze: (wt 10 lis 2020, 12:16) kryminałów to teraz niezłe wyzwanie, konkurencja bardzo liczna
Jeśli chodzi o kryminały historyczne, to chyba najwięcej z nich rozgrywa się w okresie międzywojennym. Na szczęście XIX wiek nie jest szczególnie wyeksploatowany.
I jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za gratulacje. :)
by Bel
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Pisarzy”