ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1456

Latest post of the previous page:

Dawno mnie nie było na forum i wstyd przyznać, że jeszcze nie uczestniczyłem w żadnej bitwie. Czas to zmienić. Zgłaszam się, ktoś chętny? Jest tylko jedna prośba, żeby temat był związany z szeroko pojętą fantastyką, bo tylko fantastykę potrafię pisać. Czekam na odzew i pozdrawiam. :)

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1458
Fantastyka? Nie fantazy, tak? :hm:
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1459
czy to nie wygląda tak samo?

Fantastyka – gatunek literacki, a także filmowy, komiksowy, gier a niekiedy i malarstwa. Polega ona na kreowaniu świata przedstawionego, który w całości, lub w części różni się od rzeczywistości, na przykład przez dodanie elementów nadnaturalnych, lub stworzonej przez autora technologii.

Fantasy[edytuj] Fantasy – gatunek literacki lub filmowy używający magicznych i innych nadprzyrodzonych form, motywów, jako pierwszorzędnego składnika fabuły, myśli przewodniej, czasu, miejsca akcji, postaci i okoliczności zdarzeń.

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1460
tomek3000xxl pisze: (wt 09 lut 2021, 21:23) czy to nie wygląda tak samo?
Nie. :) Chciałem się upewnić, o jakim zakresie mowa.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1468
Ja... ale nie wiem, czy się kwalifikuję jako nowicjusz, bo jakoś nie mogę otworzyć tematu z regulaminem bitewnym.

:orcs-cheers:

FL
"[...] niema tego rodzaju pisma, do którego język Polski nie byłby zdolnym." – Maria Wirtemberska Malwina, czyli domyślność serca, 1816

Wróć do „Bitwy literackie”