16

Latest post of the previous page:

Ten skrót, jest nie taki zły. Bullet time sam w sobie jest ciekawy ( chodzi mi o balistykę) i nawet dobrze to ujęto.. lecz..

Skoro Word'a używasz, to zapewne ten błąd byłby wychwycony :szczegułowe

proponuję przeglądać uważniej. ( Sprawdziłem - Word 97 widzi ten błąd ).

Jeżeli kula trafiła tego człowieka głowę, zapewinam, że na skutek rozbicia trzpienia pocisku, jego mózg został by zamieniony w galaretę a nastepnie wypchnięty przez otwór wtórny ( ten, który powstaje podczas wylotu kuli). Jakiekolwiek rozważania, czy dana ofiara myśli, czy tez nie - proponowałbym pominąć. Naukowcy do teraz nie wiedzą, czy nerwy nadal funkcjonują na poziomie dogodnym do wykonywania jakichkolwiek czynności.

Przy opisach Bullet Time/In warto pamiętać o takiej zasadzie.

*Nabój- jest to ładunek zamknięty w opakowaniu który miota pociskiem.

*Pocisk - lęcący kawałek metalu w kierunku celu.

*Kula - Metal, który utwkił w celu ( jakimkolwiek).

*(to takie laikowe objaśnienie)

( takie memento z Balistyki - Broń i Amunicja - Bellona 2001. )
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

18
Re Addy: Przepraszam bardzo skąd wiesz, co sie dzieje w mózgu po oberwaniu kulą? Czyżbyś to przeżył? A skąd wiadomo, że myśl nie istnieje nawet wtedy kiedy nie ma już mózgu?Ze względu na to, że tak naprawdę nie wiemy co się wtedy dzieje mozemy wymyślac różne rzeczy jak to może wyglądac.

Dodane po 3 minutach:

Addy nie mam nic do tego, czy opowiadanie Ci się podoba czy nie ale akurat to czy można jeszcze coś myślec w chwili gdy się mózg rozpada chyba powinno pozostac w gesti autora, tym bardziej, że nie ma żadnych dowodów na to, że tak nie jest.
Rzekła wtedy do Szecherezady " Na Allacha siostro opowiedz nam cokolwiek aby skrócić nocne godziny..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”