Latest post of the previous page:
A święty Nigdy grozi palcemKWIETNIK
17Ojej ojej, tak emocjonalne że aż boli. Mocne.
https://www.facebook.com/Barbara-Wysocz ... 1578587617
Ujrzałem ją już z bardzo daleka: siedziała na tarasie brudnej kawiarni i paliła papierosa w taki sposób, że nawet pięcioletnie dziecko nie miałoby wątpliwości, czym się trudni..
Julio Cortazar, Gra w klasyKWIETNIK
19Zgadzam się z przedpiścami, świetne.
Jeśli jednak mogłabym na coś zwrócić uwagę, takie drobiażdżki, to:
- ale i tak bez prześcieradła nie wyciągnęłabym go do ogródka.
Mi tak lepiej brzmi?
- nie wyciągnęłabym go do ogródka.
Tu nie jestem pewna tego „wyciągnęłam”. Przy pierwszym czytaniu, podświadomie skojarzyło mi się z wyciąganiem lenia z łóżka żeby wreszcie raczył zabrać się za pracę w ogrodzie, a nawet pomyślałam o psie, bo wiadomo jak ciężko takiego wygonić z łóżka jak już tam wlezie
. Może więc lepiej by pasowało „zaciągnęłam”? Czy chodzi tu o czynność wyciągnięcia z łóżka, czy może jednak zaciągnięcia do ogrodu? Ale, rzecz jasna, to bardzo niewielka różnica.
- I Co z tego, że zdradził mnie ze Śmiercią?
Mi tak lepiej brzmi?
Jeśli jednak mogłabym na coś zwrócić uwagę, takie drobiażdżki, to:
- ale i tak bez prześcieradła nie wyciągnęłabym go do ogródka.
Mi tak lepiej brzmi?
- nie wyciągnęłabym go do ogródka.
Tu nie jestem pewna tego „wyciągnęłam”. Przy pierwszym czytaniu, podświadomie skojarzyło mi się z wyciąganiem lenia z łóżka żeby wreszcie raczył zabrać się za pracę w ogrodzie, a nawet pomyślałam o psie, bo wiadomo jak ciężko takiego wygonić z łóżka jak już tam wlezie
- I Co z tego, że zdradził mnie ze Śmiercią?
Mi tak lepiej brzmi?
Dream dancer
KWIETNIK
20Medea33, bardzo dziękuję za przeczytanie i za uwagi 
Ostatnie zdanie - miało właśnie literkę "i" w pierwszej wersji ale ją porzuciłam
Zawsze cieszy, gdy ktoś czytając miniaturkę przerabia ją po swojemu, układając smaczki według własnego podniebienia
Ostatnie zdanie - miało właśnie literkę "i" w pierwszej wersji ale ją porzuciłam
Zawsze cieszy, gdy ktoś czytając miniaturkę przerabia ją po swojemu, układając smaczki według własnego podniebienia
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
KWIETNIK
21A dam komentarz, myślałem, że Drabble to wystrzał, orgazm literacki, a to ślepaki, ano poprawnie napisane, jednak tylko ślepaki, słowa
... Była to jedna z tych jasnych nocy, w których firmament gwiezdny jest tak rozległy i rozgałęziony, jakby rozpadł się, rozłamał i podzielił na labirynt odrębnych niebios, wystarczających do obdzielenia całego miesiąca nocy zimowych i do nakrycia swymi srebrnymi i malowanymi kloszami wszystkich ich nocnych zjawisk, przygód, awantur i karnawałów.
Bruno Schulz
Bruno Schulz
KWIETNIK
22Dzieło kompletne i co tu dużo gadać dobre. 
Najsmutniejszym aspektem dzisiejszego życia jest to, że nauka osiąga wiedzę szybciej niż społeczeństwo osiąga mądrość. http://cytatybaza.pl/autorzy/isaac-asimov.html?cid=41