Prawda

1
Krok za krokiem
przemierzam przestrzenie
po prawej coraz mniejsze ogrody
po lewej coraz większe cmentarze
mówią
na grobie też zakwitnie maciejka
prawda
ale i tak żal
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Prawda

3
Wolha.Redna, bardzo bardzo.
ściskam mocno.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Prawda

4
Serdeczne dzięki :)
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

Prawda

5
Wolha.Redna pisze: (pt 02 lip 2021, 19:19)
przemierzam przestrzenie
po prawej coraz mniejsze ogrody
po lewej coraz większe cmentarze
mówią mi na grobie też zakwita maciejka
prawda ale
i tak żal
Popracowałam sobie z Twoim wierszem.
Jeśli naruszyłam - przepraszam.

Prawda

6
Ciekawie zobaczyć własne słowa w innym brzmieniu. Pomyślę nad tym. Jakoś się to teraz inaczej ustawia.

Prawda

7
krok za krokiem - to moim zdaniem było otwarcie, którem potem nie ma kontynuacji w obrazowaniu
mi dodane w mojej wersji buduje intymny, nie teoretyczny podmiot poznania

Prawda

8
Wersja, którą zaproponowała AgaJa jest ciekawsza. Status ontologiczny podmiotu lirycznego staje się nieoczywisty. Bo już nie kroczy, a ma inną formę przemieszczania się, ale też niekoniecznie.
Dzwoń po posiłki!

Prawda

9
"Ja" staje się odcieleśnione, a pierwotnie jest ucieleśnione.
Drobiazg, a ile zmienia.

Prawda

11
:D No w sumie tak, to różnica.

Prawda

12
Ten "ruch" tak naprawdę to ruch w CZASIE i wyznaczany ogrodem i grobami. Zmienia oś poznawczą na wertykalną, więc kroczenie jest pustym tropem
Ostatnio zmieniony pt 02 lip 2021, 20:21 przez AgaJa, łącznie zmieniany 1 raz.

Prawda

13
Aaa, zrozumiałam. Kiedy piszę o krokach, to piszę o przestrzeni, ale przecież w gruncie rzeczy to nie jest o przestrzeni, więc kroki nie pasują. Już rozumiem. Dziękuję :)

Prawda

15
Spróbuję. Piękne zestawienie, btw. Agaja, mądrze prawisz, może chciałabyś poprowadzić kiedyś jakieś warsztaty z tego zakresu? Nie uczyłam się nigdy patrzenia w ten sposób, a to jest dobre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”