Witam!

1
Hej, witam Was!

Nie jestem artystą, ale mam pseudonim - Xaverus (sam wymyśliłem). Mam 15 lat i o dziwo kocham (dosłownie) dobre książki. Nie ma jak klasyka polskiej literatury i oczywiście fantastyka! Jestem fanem "Władcy Pierścieni", "Harrego Pottera", "Opowieści z Narnii", a z polskich książek to przede wszystkim Sapkowski i "Wiedźmin". Najbardziej lubię historię i oczywiście język polski, ale prawdziwą moją życiową pasją jest piłka nożna. Piszę o sporcie i troszkę się na nim znam. Tu chciałbym się podszkolić i poznać fajnych ludzi. Oprócz tego lubię czytać wiersze, od czasu do czasu sam coś naskrobie.

Podsumuję więc ten post jednym, dobitnym słowem - Hejka! ;)
"Zagadka ludzkiego żywota nie polega, żeby tylko żyć, ale na tym, po co żyć" - Fiodor Dostojewski. życzę Wam, abyście mieli po co żyć.

2
Och, wreszcie mam przyjemność jako pierwsza kogoś przywitać :D

No to witam serdecznie :)

Zgadzam się, jeśli chodzi o upodobania książkowe.
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

3
Witam szanownego jegomościa!! W swoich zainteresowaniach tego nie napisałem ,ale też uwielbiam Sapkowskiego (w szczególności Geralta) i interesuje się sportem...ale tylko piłką nożną :D
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

6
Witam ;]
Gdy umrę, siostry moje, zagaście blask słońca,

Idźcie za mną w baśń ową, gdzie chór gromnic czuwa,

W baśń, co się sama z siebie bez końca wysnuwa

Po to, aby się nigdy nie dosnuć do końca!...

7
Dobre książki? Recz godna polemiki, kilka z Twojego spisu chętnie bym wykreślił, ale nie będzie tutaj rozmowy o tym. (mam nadzieję, że wyraziłem się jasno)

Witaj.

Rozgość się.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

9
Tak, masz rację Weber. Nie czas i miejsce na rozmowę, choć własne zdanie mam i lubię się go trzymać ;P
"Zagadka ludzkiego żywota nie polega, żeby tylko żyć, ale na tym, po co żyć" - Fiodor Dostojewski. życzę Wam, abyście mieli po co żyć.

10
Witaj waszmość...

<zmęczony całodniową katorgą nad jęz. fr. więc nie mam siły się rozpisywać...>
The Dude abides.

Re: Witam!

11
Xaverus pisze:Nie jestem artystą, ale mam pseudonim - Xaverus (sam wymyśliłem)

Z doswiadczenia wiem, ze duzo lepiej uzywac albo wlasnego imienia, albo pseudonimow 'nadanych' nam przez inne osoby - bo potem grasuja potworki z nickami po 25 znakow, w tym min 5 apostrofow.

No, ale Xavierus moze byc jeszcze ;-) chociaz sie wymawia bez koniecznosci robienia przerwy na oddech.

Witam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”