Nieśmiałe, choć pełne nadziei na rozwój i dobrą zabawę hej

1
Cześć,

Na forum trafiłem przypadkiem, ale mam nadzieję zostać tu na dłużej. Jak wiele osób tutaj mam absurdalne marzenie, żeby zobaczyć kiedyś własny tekst w druku, a może nawet móc się kiedyś utrzymywać z publikacji. Pasję do pisania odkryłem w sobie mniej więcej pół roku temu, w związku z motywacyjną zadyszką na zupełnie nieliterackich studiach. Czytam właściwie od zawsze i to właśnie to cudze teksty motywują mnie do pisania — gdy widzę jak niezwykłe obrazy wojny wykreowane przez Twardocha, czy piękno zwykłego ludzkiego życia w prozie Myśliwskiego, sam zaczynam czuć potrzebę chwycenia za długopis (tak, pierwsze drafty na ogół tworzę ręcznie).

Pozdrawiam
Wiktor

3
Cześć. Rozgość się na forum - czytaj, komentuj, pokazuj swoje teksty.
Z ciekawości jeszcze spytam, co pisujesz? :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

6
WiktorWarchalowski pisze: (czw 14 wrz 2023, 16:41) widzę, że siedzą tu nawet wydawani pisarze — gratulację i życzę dalszych publikacji!
A dziękuję, przyda się :D Można powiedzieć, że jestem pisarskim wychowankiem Wery, bo siedzę tu już czternaście lat :P Także zachęcam gorąco do brania z forum, co najlepsze (czytaj: brania na klatę krytyki :twisted:). I jak pisze Romecki - warto tu dać innym coś od siebie, bo wtedy chętniej włożą pracę w ocenę Twojego tekstu :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

9
Paradygmatyzm raczej... :hm:

Witaj Wiktorze. Cieszymy się bardzo z Twojej u nas wizyty. Baw się dobrze i pisz. Też dobrze. :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

10
Cześć, dzięki za kolejne przywitania. W kwestii muzyki na ogół zdaję się na Spotify, którego filtry zdają się znać mój gust lepiej ode mnie. Rzadko trafia się tam metal, ale z jakiegoś powodu podpowiada mi masę muzyki, której nie potrafię określić inaczej niż nietypowa — uwielbiam utwory Aurory, Björk czy Kalandry.

W kwestii pragmatyzmu — myślę, że każdy dobry pomysł musi zostać obudowany w zbroję z jeszcze lepszego warsztatu. Chętnie przekonam się, jak spodobają się wam moje opowiadania, ale zderzyłem się z jednym problemem, którego zupełnie nie potrafię przezwyciężyć: czy na stronie jest jakiś prosty sposób na przekopiowanie tekstu wraz z akapitami, czy jedyną opcją zaznaczanie każdego z nich i korzystanie z opcji na dole? Będę bardzo wdzięczny za informację, bo niestety nie znalazłem wątku, który wyjaśniałby tę kwestię.

11
Akapity same się nie przekopiują, trzeba używać BBcode, ale tutaj uniwers napisał instrukcję, jak to sprawnie dodać w Wordzie (a niżej są też podpowiedzi bodajże do Libre) viewtopic.php?p=226504#p226504

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”