Cześć,
Na forum trafiłem przypadkiem, ale mam nadzieję zostać tu na dłużej. Jak wiele osób tutaj mam absurdalne marzenie, żeby zobaczyć kiedyś własny tekst w druku, a może nawet móc się kiedyś utrzymywać z publikacji. Pasję do pisania odkryłem w sobie mniej więcej pół roku temu, w związku z motywacyjną zadyszką na zupełnie nieliterackich studiach. Czytam właściwie od zawsze i to właśnie to cudze teksty motywują mnie do pisania — gdy widzę jak niezwykłe obrazy wojny wykreowane przez Twardocha, czy piękno zwykłego ludzkiego życia w prozie Myśliwskiego, sam zaczynam czuć potrzebę chwycenia za długopis (tak, pierwsze drafty na ogół tworzę ręcznie).
Pozdrawiam
Wiktor
Nieśmiałe, choć pełne nadziei na rozwój i dobrą zabawę hej
2Cześć Wiktor, pisz i wrzuć nam swoje teksty 

No one said that would be easy.
3Cześć. Rozgość się na forum - czytaj, komentuj, pokazuj swoje teksty.
Z ciekawości jeszcze spytam, co pisujesz?
Z ciekawości jeszcze spytam, co pisujesz?

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
4Cześć wszystkim
Wow, widzę, że siedzą tu nawet wydawani pisarze — gratulację i życzę dalszych publikacji! Sam staram się trochę skakać po gatunkach — napisałem już jedno opowiadanie space operę, ruszałem też tematy przygodowe. Zapewne niedługo wrzucę tu krótkie opowiadanie, które nazwałbym chyba thrillerem.

5Cześć,
baw się dobrze, dawaj dużo od siebie (komentarze w innych tekstach mile widziane), wtedy łatwiej o zwrotkę.
baw się dobrze, dawaj dużo od siebie (komentarze w innych tekstach mile widziane), wtedy łatwiej o zwrotkę.
Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
6A dziękuję, przyda sięWiktorWarchalowski pisze: (czw 14 wrz 2023, 16:41) widzę, że siedzą tu nawet wydawani pisarze — gratulację i życzę dalszych publikacji!

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
7Cześć.
Czuć odrobinę uniesienia z tekstu, ale uważaj, na Wery pragmatyzm rządzi.
Powodzenia.
(Lubisz metal?
)
Czuć odrobinę uniesienia z tekstu, ale uważaj, na Wery pragmatyzm rządzi.

Powodzenia.
(Lubisz metal?

8Pragmatyzm na Wery?

Dzień dobry WIktorze, baw się dobrze.
9Paradygmatyzm raczej... 
Witaj Wiktorze. Cieszymy się bardzo z Twojej u nas wizyty. Baw się dobrze i pisz. Też dobrze.

Witaj Wiktorze. Cieszymy się bardzo z Twojej u nas wizyty. Baw się dobrze i pisz. Też dobrze.

• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
10Cześć, dzięki za kolejne przywitania. W kwestii muzyki na ogół zdaję się na Spotify, którego filtry zdają się znać mój gust lepiej ode mnie. Rzadko trafia się tam metal, ale z jakiegoś powodu podpowiada mi masę muzyki, której nie potrafię określić inaczej niż nietypowa — uwielbiam utwory Aurory, Björk czy Kalandry.
W kwestii pragmatyzmu — myślę, że każdy dobry pomysł musi zostać obudowany w zbroję z jeszcze lepszego warsztatu. Chętnie przekonam się, jak spodobają się wam moje opowiadania, ale zderzyłem się z jednym problemem, którego zupełnie nie potrafię przezwyciężyć: czy na stronie jest jakiś prosty sposób na przekopiowanie tekstu wraz z akapitami, czy jedyną opcją zaznaczanie każdego z nich i korzystanie z opcji na dole? Będę bardzo wdzięczny za informację, bo niestety nie znalazłem wątku, który wyjaśniałby tę kwestię.
W kwestii pragmatyzmu — myślę, że każdy dobry pomysł musi zostać obudowany w zbroję z jeszcze lepszego warsztatu. Chętnie przekonam się, jak spodobają się wam moje opowiadania, ale zderzyłem się z jednym problemem, którego zupełnie nie potrafię przezwyciężyć: czy na stronie jest jakiś prosty sposób na przekopiowanie tekstu wraz z akapitami, czy jedyną opcją zaznaczanie każdego z nich i korzystanie z opcji na dole? Będę bardzo wdzięczny za informację, bo niestety nie znalazłem wątku, który wyjaśniałby tę kwestię.
11Akapity same się nie przekopiują, trzeba używać BBcode, ale tutaj uniwers napisał instrukcję, jak to sprawnie dodać w Wordzie (a niżej są też podpowiedzi bodajże do Libre) viewtopic.php?p=226504#p226504
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
12Dzięki! Niestety korzystam z Google Docs, więc trochę się naklikałem, ale twoja odpowiedź rozjaśniła temat.