Witam

1
Witam, wszystkich
Jestem Liss, Lissa, Lisiczka.
Na watt pad widnieje jako LissaForest.
Piszę swoją pierwszą poważna powieść. Szukam do tego celu ludzi, którzy będą ją czytać i wskażą mi drogę, błędy, jak i doradza.

Rozpoczęłam pisanie by poradzić sobie z obecnym stanem emocjonalnym. Mam nadzieję, że znajdę wśród was beta czytelników. :)

Witam

4
Cześć LissaForest :) Rozgość się na Wery. Rozejrzyj się, zobacz, jak wygląda tu krytyka tekstu (czy tego szukasz), pokomentuj innych i oczywiście dziel się swoją twórczością.
I podepnę się do wcześniejszych pytań - o czym piszesz? :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Witam

8
LissaForest, witaj na Wery :) Przeczytaj może najpierw list powitalny, dowiesz się więcej o tym, czego można się tu spodziewać :) viewtopic.php?f=49&t=15049
Jeśli chcesz komentarzy do swojego tekstu, który znajduje się już na wattpadzie, nie dawaj tutaj linku do niego, lecz po spełnieniu drobnych wymogów regulaminowych umieść fragment tekstu w tak zwanym Tuwrzuciu, czyli w dziale Opowiadania i fragmenty powieści viewforum.php?f=93 jako nowy temat. Zasadą przyjętą na Weryfikatorium jest pisanie komentarzy bezpośrednio pod tekstem, który autor udostępnił nam właśnie na tym forum, a nie poprzez linki. Jest to rozwiązanie proste i wygodne, osoby komentujące mogą od razu cytować fragmenty i pisać pod nimi swoje uwagi, a każdy użytkownik Wery ma dzięki temu dostęp i do tekstu, i do ewentualnej o nim dyskusji.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

Witam

9
LissaForest pisze:Adrianna, a można dać tu swoje linki do wattpad?
Zakazu nie ma, ale, uczciwie mówiąc, forum jest nastawione na komentowanie tego, co się tutaj bezpośrednio pojawia i staje się częścią Wery, a nie służy za punkt rekrutacji czytelników na inne portale ;) Kilka osób ma chyba konta na wattpadzie, ale raczej dość wąska grupa.
Generalnie działamy tu trochę na zasadzie, że jeśli ktoś od siebie wnosi chęć uczestnictwa w forum, pomagania innym, czytania i komentowania, to to samo w zamian dostaje. Jak przychodzi tylko brać, to zwykle odzew jest umiarkowany.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

Witam

11
Zanim wstawisz, przeczytaj regulamin działu i rozejrzyj się po nim, żebyś się nie rozczarowała. Bo jednak to miejsce jest zupełnie inne niż Wattpad. Linki daję niżej.
I raczej pomyśl o tym, które fragmenty chciałabyś szczególnie poddać krytyce, które są reprezentatywne dla tekstu. Wery służy raczej do nauki i doskonalenia warsztatu w oparciu o krótsze fragmenty niż do budowania publiczności na całe powieści. Chyba że kolejne umieszczane fragmenty pokazują progres i wdrażanie poprawek.

Regulamin: https://www.weryfikatorium.pl/forum/vie ... hp?t=10554
Dział do fragmentów powieści: viewforum.php?f=93

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

Witam

13
Cześć, Lissa! :)

Dobrze trafiłaś, skoro szukasz poważnego podejścia do pisania i pomocy przy wyłapywaniu błędów.

A link do profilu lub publikacji na Wattpadzie możesz dodać jako swoją stronę www albo umieścić jako odnośnik w podpisie. W ten sposób każdy ciekawy Ciebie i Twoich innych prac łatwo tam trafi.

Powodzenia! ^^
𝓡𝓲
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”