I ja witam:-)

1
Witam wszystkich, ponieważ jestem tu nowa, napiszę kilka słów o sobie. Mam 27 lat, interesuję się oczywiście literaturą, z naciskiem bardziej na poezję, choć dobrą prozą nie wzgardzę. Oprócz literatury- standardowo film i muzyka (głównie rockowa). Co do twórczości własnej narazie znajduje się ona w tak zwanym "zawieszeniu", ale chętnie podyskutuję z Wami tymczasem na różne inne tematy związane z literaturą i nie tylko.

Pozdrawiam:-)
"Nie wiem, co to poezja,

jest w niej coś z laski Mojżesza:

strumień dobędzie ze skały,

umie zabijać i wskrzeszać."

W.B.

2
Witam.

Z pewnością znajdziesz tutaj ciekawych dyskutantów. Nawet takich, od których odechce Ci się dyskusji. Serio.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

3
Ja mogę dyskutowac na temat "i nie tylko"! Weber ma rację, jak zwykle. Duży tu ruch zazwyczaj :P Chyba, że są wakacje <rozgląda się>. Hmm w końcu kończymy dziką passę "szalonych szesnastek" <wybaczcie, to moje określenie na nastolatków, lubię je :P>i mamy kogoś <lekko tylko> starszego!

Witam serdecznie!!
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

5
Witam, demoniczna kobieto. ;)

Dodane po 9 minutach:

P.S. Ten W.B. z Twojego podpisu to William Blake? Dobry tekst.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

6
A więc:

* Aż tak demoniczna jak Hela Witkacego nie jestem, w niektórych sferach życia różnimy się całkowicie, aczkolwiek uważam tę postać za bardzo charyzmatyczną, a autora za genialnego pisarza, stąd pozwoliłam sobie na ten nick.

* Miło, że od razu skojarzyłeś postać :P A czy ja dobrze kojarzę po Twoim podpisie, ze jesteś milośnikiem futurystów?

* Ten W.B. to Władysław Broniewski, a cytat pochodzi z wiersza "Robotnik z Radomia".
"Nie wiem, co to poezja,

W.B.

7
No to strzeliłem jak kulą w płot :oops:

Miłośnikiem futuryzmu jestem, choć może też nie aż tak jak sugerowałby podpis na który sobie pozwoliłem. Np. piszę "strzeliłem" zamiast "stżeliłem", "miłośnikiem" a nie "miłóśńikiem" itd. Futurystycznie zapisuję tylko niektóre słowa.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

8
Weber pisze:Z pewnością znajdziesz tutaj ciekawych dyskutantów. Nawet takich, od których odechce Ci się dyskusji. Serio.

Dzięki Weber :) Ja też o Tobie myślę.

Witamy na forum Hela.

Nie wiem dlaczego, ale twój nick kojarzy mi się z niemieckim pociskiem. :D

9
To ja również pozwolę sobie Ciebie przywitać. Z reguły nikogo nowego nie witam (sam się niedawno zarejestrowałem), ale skoro tak samo jak Ty mam zapożyczony nick od pewnego bohatera książkowego, to... witam :)

10
Dzięki za miłe przywitanie :P

Smerdiakow a Twój nick zapożyczyłeś chyba od Dostojewskiego, tak?
"Nie wiem, co to poezja,

W.B.

12
Witam serdecznie!

Heh pewnie już Ci się podoba dyskusja (ja wskoczyłam na chwilke i nie wiem o co chodzi, bywa)...

Pozdrawiam,
"Bez ciemności nie wiedziałbyś czym jest światło, a bez zła nie miałbyś pojęcia co to jest dobro." Marilyn Manson

13
Hela Bertz pisze:Smerdiakow a Twój nick zapożyczyłeś chyba od Dostojewskiego, tak?

W rzeczy samej, w rzeczy samej. A dokładniej to z "Braci Karamazow".

14
Witaj :)

Malarz na pewno genialny.

"Pożegnanie z jesienią" rewelacja, przez "Nienasycenie' nie przebrnąłem. Ja zmienię sobie nick na Atanazy ;)

żart
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”