Jak trzeba, to trzeba, więc się witam

1
Niby nie lubię przymusu, ale szefostwu podpadać też nie lubię, więc się przedstawię. W sumie te powitania to może i nie taki najgorszy pomysł.

Witam się więc. Jestem Bazylia, mam dwadzieścia jeden lat, mieszkam w łodzi, studiuję filozofię. Właściwie studia w tym momencie zapewniają mi kompleksową i różnorodną rozrywkę, obejmującą czytanie, pisanie, tłumaczenie, a czasem nawet kontakt ze sztuką. Poza studiami, które oczywiście powinny być moim jedynym słusznym zajęciem, lubię oglądać niewymagające skupienia filmy, czytać książki, słuchać muzyki, trochę piszę... Przeciętniak ze mnie.

Dobrze, dobrze, żeby nie było tak ogólnikowo: interesuję się logiką, starożytnym Egiptem, filozofią starożytną i średniowieczną, uwielbiam "Dziady" Mickiewicza, opowiadania Cortazara, język niemiecki, który niestety dość słabo znam, lubię się relaksować przy muzyce Rammsteina (lub Beethovena, to zależy), filmowych horrorach i lekturze książek Kinga. Nie lubię jednak ograniczać się w lekturze (lub muzyce) do jednego gatunku/autora, cały czas szukam nowych inspiracji, świeżego spojrzenia na różne sprawy, staram się poznawać nowych twórców... (już, już, kończę, bo jeszcze się niebezpiecznie rozpiszę)

Generalnie jestem miła, niekonfliktowa, do rany przyłóż i tak dalej ;).

Na forum trafiłam przypadkiem podczas ucieczki od obowiązków, a że spodobało mi się, to zostałam. Z tego, co widzę, jest ciekawie, forumowicze sympatyczni, uprzejmi i w ogóle nie zjadają nowicjuszy… Chyba przeżyję.

Miło mi, pozdrawiam

4
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

6
Również pragnę dołączyć do zacnego grona siekających.

Spotkanie "integracyjne" o 19.30 w zbrojowni. Nie zapomnij zabrać ze sobą testamentu i czegoś do jedzenia (to dla tych chudszych). Gorąco zapraszamy, będzie świetna zabawa, ja tymczasem idę przygotować jakąś potrawę

< nadziewa indyka cyjankiem i propanbutanem>

Smacznego? BON APETIT! :twisted:
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

8
Oczywiście, że mi miło. Czemu miałoby nie być?

Męczy mnie tylko sprawa tej Zbrojowni o 19:30. Gdzie ona? Bo zaproszenie chyba nadal aktualne, co?

Ale mam refleks ;).

9
Studentka filozofii?

Witam, mam nadzieję, że przyprawisz nas solidnie :)

Pozdrawiam koleżankę po zainteresowaniu.
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”