KRZAQ - pozdrawiam wszystkich

1
Cześć

Jestem Krzaq z Wrocławia.

Na forum znalazłem się szukając informacji o wydawaniu książek. Stuknęła mi już 30-stka ale się nie przejmuję bo Dan Brown wpadł na pomysł swojej pierwszej powieści mając lat 31 :D

Miłość pisania bierze się z miłości czytania a tej nigdy mi nie brakowało.

Na tym forum trąci to banałem - ale jak większość zacząłem pisać w podstawówce,gdzieś koło 7 klasy - zdaje się były to jakieś komiksy w zeszytach 16-sto kartkowych o tematyce rodem z Gwiezdnych Wojen - które prezentowałem Tacie pod choinkę.

Potem były jakieś opowiadania fantasy, robienie gry RPG. Na studiach popełniłem z dwa tuziny wierszy - co jest przywilejem młodości, rozpocząłem kilka opowiadań, jedną powieść, dwie sztuki teatralne - ale z braku czasu i z powodu wzrostu poziomu samokrytycyzmu niczego z tego okresu nie skończyłem. ... A przepraszam w liceum napisałem przewodnik po Górach Stołowych, który miał być wydany ale nie został, jakiś czas temu wydałem coś naukowego we współautorstwie - co było robione na termin i były to jedne z najgorszych miesięcy mego życia - ale taka praca.

W końcu odkurzyłem marzenie z dzieciństwa o pisarstwie i powiedziałem sobie basta - teraz musisz coś skończyć . Co ciekawe pół życia zaczytywałem się głównie Fantasy i Sci-Fi zaś w pisarstwie ciągnie mnie do kryminału i sensacji ... mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

2
witamy i życzymy powodzenia :D
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

4
Witaj. Wiek doprawdy nie gra roli a moze nawet im więcej lat tym wiecej wrażeń do opisania..
Rzekła wtedy do Szecherezady " Na Allacha siostro opowiedz nam cokolwiek aby skrócić nocne godziny..."

5
Zgadzam się Szecherezada - że wiek jest specyficznym czynnikiem.

Ma i nie ma znaczenia - określony wiek raz może być atutem, innym razem wadą.

Na pewno wiek przynosi doświadczenie życiowe, światopogląd, często warsztat (oczytanie, zasób słownictwa, wiedza).

Co na przykład 15, 18-latek może powiedzieć o miłości, seksie, kobietach ??? Coś tam może, ale na pewno coś innego niż 40-latek, który jeśli ma dobrą pamięć może przedstawić zarówno doświadczenia 18-latka jak i 30-latka, pokazać jak one się zmieniają.

Aczkolwiek ostatnio czytałem coś takiego, że im lepszy pisarz tym większy i bardziej skomplikowany świat w sobie nosi - tym lepiej może opisać rzeczy, których nigdy nie doświadczył. Niejeden wybrał się za morze a kiedy wrócił nie spłodził dzieła w połowie tak dobrego, jak taki co siedział w tym czasie w swoim wiejskim ogródeczku z którego fizycznie nosa nie wyściubił.

Przynajmniej tak dzrewiej bywało.

6
Witam ;)
Ich bin Nitroglycerin... l??sche Feuer mit Benzin...

Wer mich in seinen Venen f??hlt... wird mir nicht mehr entflieh’n...

See the fallen angels pray... for my sweetest poison...

I crash and I burn and I freeze in hell... for your poison...

7
No wlasnie mi sie wydaje ze na tym polega jedna z umiejetnosci pisarza, opisac cos czego sie nie przezylo w taki sposob by czytelnik odniosl wrazenie ,ze na opisywny temat wiesz wszystko:D
"Ale dosyć już o mnie. Mów, jak Ty się czujesz

z moim bólem - jak boli

Ciebie Twój człowiek."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”