Wydarzyło się można powiedzieć "to samo tylko inaczej", co się zdarza tu co 4-5 lat: wracam na Wery jako wewnętrznie nowa osoba, a zawsze wtedy zmieniałem nick. Przez kilka lat mieszkania w akademiku przykleiły się do mnie "Feniks" (od oczywistego powstawania z popiołów) oraz "Faraon/Pharaoh" (od zafascynowania serialem "Yu-gi-oh!" i wielkiego plakatu witającego wszystkich gości
http://cdn.wallpapersafari.com/10/55/kw4HEL.jpg , a w pokoju 3x5 to dosyć wyróżniający się szczegół), a że barwy mojego nicka bardziej kojarzą mi się z Egiptem + Faraon lepiej oddaje pełnioną tu przeze mnie funkcję, tak właśnie wybrałem. Ci, którzy są przyzwyczajeni nie muszą się przestawiać (Jacek Skowroński i inni bardziej doświadczeni bywalcy forum ciągle mówią do mnie "Faux", ktoś tu jeszcze pamięta Fauxa?

).
Faux -> Avenger -> Faraon...
I tak jak Faux znaczyło dla mnie co innego niż się naturalnie kojarzy, tak Avenger niosło dla mnie pewne ukryte przesłanie, tak i Faraon ma swoją głębszą symbolikę... po którą ciekawskich odsyłam do ww. serialu. Możemy potem o interpretacjach deliberować godzinami.
Faraon pozdrawia wszystkich Waryjatów!