Jakby tu zacząć... dzień dobry.

1
Witam wszystkich. Nazywam się Marcin i studiuję ekonomię. Moja historia związana z fantastyką jest dość prosta - gdyby nie ona to niczego nie zacząłbym czytać. Pewnego razu, zimowego wieczora, nudziło mi się nie miłosiernie i przypadkiem sięgnąłem po Sapkowskiego... no i tak się wszystko zaczęło. Muszę tutaj zaznaczyć, że z niewiadomych powodów nie przepadam za fantasy zagranicznych autorów ( może przez kiepskie przekłady? ), natomiast uwielbiam twórczość polskich pisarzy. No i może jeszcze coś o moim guście: ulubiony gatunek - heroic fantasy, najlepszy styl - Ziemiański.

3
Witam.

Również o nim słyszałem, ale nigdy jeszcze nie sięgnąłem po jego książkę.

Może kiedyś.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

4
Witaj.

Mam nadzieję, że przeżyjesz, dłużej niż kilkanaście godzin.
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

5
Witaj!

A ja mam nadzieję, że nie przeżyjesz... To znaczy, że odwiedzisz mój zamek :P w ten mniej ciekawej wersji tracenia życia możesz odwiedzić zbrojownie :P

Pozdrawiam serdecznie i wampirzo ;)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

Re: Jakby tu zacząć... dzień dobry.

6
Cześć i czołem!

Ja tam czytałem Sapkowskiego, a co! Akurat nie było kasy, a jedyną interesującą książką w domu była Krew Elfów. Jakoś nie zachęcał mnie Dan Brown czy Ken Follet, ale niestety... miałem tyle lat, ile miałem ;)

SamUraj pisze:najlepszy styl - Ziemiański.
O, a ten pan sprawił, że przestałem pisać fantasy ;)

8
Sapkowskiego zacząłem czytać z dwóch powodów: miałem wtedy 14 lat, nie było nic innego w domu ( jeszcze "Jednym zaklęciem" ale wątpię aby ktoś o tym słyszał ), więc bądźcie bardziej wyrozumiali ;)

Mnie styl pisania Ziemiańskiego akurat przypadł do gustu, jakoś strasznie szybko i przyjemnie pochłaniałem kolejne strony, ale rozumiem także zdanie innych.

Nie wiem czy dobrze odebrałem wasze posty ale wydaje mi się, że istnieje tutaj jakaś niechęć do pana Sapkowskiego :D

9
Nie, przynajmniej jeśli o mnie chodzi.

Po prostu nigdy nie miałem okazji czytać cokolwiek jego autorstwa.

Może kiedyś, jak będę miał czas to sięgnę.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

10
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

11
Weber pisze:Nie, przynajmniej jeśli o mnie chodzi.

Po prostu nigdy nie miałem okazji czytać cokolwiek jego autorstwa.

Może kiedyś, jak będę miał czas to sięgnę.

Mam podobnie.
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”