Witam serdecznie!
Pewnie nie będę specjalnie oryginalny w tym przedstawianiu, ale liczę na wyrozumiałość z powodu pierwszego postu;) Czytam Weryfikatorium już od dłuższego czasu i zawsze zaglądam z przyjemnością. Przede wszystkim podoba mi się, że nie ma demokracji, a w zamian są szczere opinie.
Ale dobrze, miało być coś o mnie. Mieszkam w pięknym grodzie nad Brdą - Bydgoszczy, mam 21 lat i w przyszłym roku będę bronił pracy licencjackiej. Nie jestem fanem fantasy i sf - jeżeli mam być zupełnie szczery to nie lubię tych gatunków, tak jak i romansideł - ale widziałem, że nie jest to konieczne, aby uczestniczyć w tym forum... Jeżeli chodzi o zamiłowanie do pisarstwa, to i owszem jest - siedzę nad kolejnymi poprawkami do mojej powieści, którą piszę od roku. Tym razem liczę, że efekt finalny będzie znośny, bo wcześniejsze próby prozatorskie uważam z obecnej perspektywy czasu za koszmarne.
Wyszło chyba za długo, ale patrz akapit pierwszy, zdanie pierwsze.
serdecznie wszystkich pozdrawiam
2
Witaj! <kłania się nisko>
Kupiłeś mnie tym brakiem zamiłowania do fantasy!
Rozgość się i uważaj na toporowców-fanatyków
Pozdrawiam serdecznie
Kupiłeś mnie tym brakiem zamiłowania do fantasy!
Rozgość się i uważaj na toporowców-fanatyków

Pozdrawiam serdecznie

"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
5
Demokracji nie ma. Jestem ja. Jak nie ma Lan czy Manty.
Właśnie tak. Jest Web i jego różdżka. Masz różdżkę, Web, prawda? Taką jak Harry Potter.
Cześć, Mickey. Ja natomiast nie rozumiem, jak można z góry nie lubić fantasy i sci-fi, skoro to może być tylko tłem dla wielu innych gatunków, histori itp.

[wraca do pisania swej powieści o Tralganidofanirze, elfie wybrańcu, który jest sierotą, a teraz musi zanieść magiczny kryształ do Smoka Grodhdorakga, aby ocalić świat i swoją drużynę (5000 expa drogą nie chodzi)]
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
6
Dzięki za wszystkie słowa i utwierdzenie mnie w miłym przekonaniu, że demokracji brak. Przynajmniej dzięki temu porządek jest;)
Jeżeli chodzi o pytanie Bina "co lubię" - wszystko poza trzema wymienionymi gatunkami. Ale chyba najbardziej powieści z gatunków historyczne, thrillery - szeroko rozumiany - i całą resztę, przy której można się dobrze bawić. Jestem generalnie fanem rosyjskiej literatury - od Pasternaka, przez Dostojewskiego, Tołstoja i Bułhakowa( oraz wielu innych), a skończywszy na współczesnych pisarzach, takich jak Aksionow.
Mam świadomość, że moja niechęć do fantasy i sf może być niezrozumiała - co zasugerował Patren. Masz rację, ale to chyba ze względu na moje "zamknięcie". Jak lubię np łysiaka to jego "Flet z Mandragory" mnie zirytował, nie jestem w stanie też przebrnąć przez Tolkiena, a nawet filmy choćby najlepsze z tych gatunków mnie nudzą. Niemniej z racji obecności na Weryfikatorium - obowiązuje tu jakiś skrót? - przemogę się i poczytam kilka opowiadań, aby utwierdzić się w mojej niechęci, albo przemóc ją.
Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam
Jeżeli chodzi o pytanie Bina "co lubię" - wszystko poza trzema wymienionymi gatunkami. Ale chyba najbardziej powieści z gatunków historyczne, thrillery - szeroko rozumiany - i całą resztę, przy której można się dobrze bawić. Jestem generalnie fanem rosyjskiej literatury - od Pasternaka, przez Dostojewskiego, Tołstoja i Bułhakowa( oraz wielu innych), a skończywszy na współczesnych pisarzach, takich jak Aksionow.
Mam świadomość, że moja niechęć do fantasy i sf może być niezrozumiała - co zasugerował Patren. Masz rację, ale to chyba ze względu na moje "zamknięcie". Jak lubię np łysiaka to jego "Flet z Mandragory" mnie zirytował, nie jestem w stanie też przebrnąć przez Tolkiena, a nawet filmy choćby najlepsze z tych gatunków mnie nudzą. Niemniej z racji obecności na Weryfikatorium - obowiązuje tu jakiś skrót? - przemogę się i poczytam kilka opowiadań, aby utwierdzić się w mojej niechęci, albo przemóc ją.
Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam
Pokój bez książek jest jak ciało bez duszy (Cyceron)