przywitanie

1
Witam serdecznie!

Pewnie nie będę specjalnie oryginalny w tym przedstawianiu, ale liczę na wyrozumiałość z powodu pierwszego postu;) Czytam Weryfikatorium już od dłuższego czasu i zawsze zaglądam z przyjemnością. Przede wszystkim podoba mi się, że nie ma demokracji, a w zamian są szczere opinie.

Ale dobrze, miało być coś o mnie. Mieszkam w pięknym grodzie nad Brdą - Bydgoszczy, mam 21 lat i w przyszłym roku będę bronił pracy licencjackiej. Nie jestem fanem fantasy i sf - jeżeli mam być zupełnie szczery to nie lubię tych gatunków, tak jak i romansideł - ale widziałem, że nie jest to konieczne, aby uczestniczyć w tym forum... Jeżeli chodzi o zamiłowanie do pisarstwa, to i owszem jest - siedzę nad kolejnymi poprawkami do mojej powieści, którą piszę od roku. Tym razem liczę, że efekt finalny będzie znośny, bo wcześniejsze próby prozatorskie uważam z obecnej perspektywy czasu za koszmarne.

Wyszło chyba za długo, ale patrz akapit pierwszy, zdanie pierwsze.

serdecznie wszystkich pozdrawiam
Pokój bez książek jest jak ciało bez duszy (Cyceron)

2
Witaj! <kłania się nisko>

Kupiłeś mnie tym brakiem zamiłowania do fantasy!

Rozgość się i uważaj na toporowców-fanatyków :)

Pozdrawiam serdecznie :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

3
Witaj.

Nie lubisz fantasy i s-f? Mów mi bracie.

Czekałem długo na ten moment.

Aż się przedstawisz oczywiście.

Demokracji nie ma. Jestem ja. Jak nie ma Lan czy Manty :P
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

5
Demokracji nie ma. Jestem ja. Jak nie ma Lan czy Manty.

Właśnie tak. Jest Web i jego różdżka. Masz różdżkę, Web, prawda? Taką jak Harry Potter.

Cześć, Mickey. Ja natomiast nie rozumiem, jak można z góry nie lubić fantasy i sci-fi, skoro to może być tylko tłem dla wielu innych gatunków, histori itp. ;)

[wraca do pisania swej powieści o Tralganidofanirze, elfie wybrańcu, który jest sierotą, a teraz musi zanieść magiczny kryształ do Smoka Grodhdorakga, aby ocalić świat i swoją drużynę (5000 expa drogą nie chodzi)]
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

6
Dzięki za wszystkie słowa i utwierdzenie mnie w miłym przekonaniu, że demokracji brak. Przynajmniej dzięki temu porządek jest;)

Jeżeli chodzi o pytanie Bina "co lubię" - wszystko poza trzema wymienionymi gatunkami. Ale chyba najbardziej powieści z gatunków historyczne, thrillery - szeroko rozumiany - i całą resztę, przy której można się dobrze bawić. Jestem generalnie fanem rosyjskiej literatury - od Pasternaka, przez Dostojewskiego, Tołstoja i Bułhakowa( oraz wielu innych), a skończywszy na współczesnych pisarzach, takich jak Aksionow.

Mam świadomość, że moja niechęć do fantasy i sf może być niezrozumiała - co zasugerował Patren. Masz rację, ale to chyba ze względu na moje "zamknięcie". Jak lubię np łysiaka to jego "Flet z Mandragory" mnie zirytował, nie jestem w stanie też przebrnąć przez Tolkiena, a nawet filmy choćby najlepsze z tych gatunków mnie nudzą. Niemniej z racji obecności na Weryfikatorium - obowiązuje tu jakiś skrót? - przemogę się i poczytam kilka opowiadań, aby utwierdzić się w mojej niechęci, albo przemóc ją.

Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam
Pokój bez książek jest jak ciało bez duszy (Cyceron)

7
Nie, różdżki nie mam.

Mam moc "pstryku". Mnie to wystarcza.

Pstrykam i jest ostrzeżenie, drugi pstryk jest ban.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”