Once again, loud and proud - hello people!

1
A właściwie kopa lat :)

Ostatnim razem nie ostałem się na długo, dziś jednak powracam ku uciesze neofreud'owców oraz zagorzałych badaczy zjawisk paranormalnych.

Po krótce:

- Lat 19

- Student (Kraków)

- Fanatyk beletrystyki, powieści historycznej, a także dobrej fantasy oraz S-F.

- Wielbiciel George'a R. R. Martina; <długo długo nic>; S. Saylora; Tolkiena; J. Grzędowicza; F. Kresa; F. Herberta; A.Sapkowskiego; A. Pilipiuka.

Moja przygoda z pisarstwem?

* 1998r - założyłem się z babcią, że napiszę lepszą bajkę od niej ;)

(Wygrałem cztery razy pod rząd :P)

* +/- 2002r - przeczytawszy "Władcę Pierścieni", postanowiłem zostać pisarzem formatu Tolkiena. W tym celu stworzyłęm 20-stronicowy rękopis, który zaraz potem zgubiłem, zaprzepaszczając swoją wielką szanse :D

* 2005-06r - kupiłem gruby, 192 kartkowy zeszyt "Top-2000" i pisałem. Drzewa genealogiczne, fabuły, mapy, historia świata rok po roku i takie tam ;)

Kiedy wszystko zaczynało już jakoś wyglądać.. zakochałem sie :oops: :D - moja "księga" wylądowała w szufladzie na prawie dwa lata.

Tydzień temu się odnalazła. Przeglądnąłem ją z uśmiechem/fascynacją/politowaniem i pewnie wróciłaby skąd przyszła, gdyby nie to przeklęte "preludium" <cytat celowo nie poprawiany> :
Dziwnie tak jakoś wyszło.

Dzieje się ze mną coś obcego. Rozumiem to, choć nie potrafię określić. Szamota się i wrzeszczy w mojej głowie – jak gdyby ucieleśnienie prośby. Próbuje do niej sięgnąć. Dotykam powietrza, czarnej, nieskończonej przestrzeni. Wiem, że to tylko pozorna ciemność. Jak ta gdy zamknę oczy. Wiem, że za nimi mnogi byt o niezliczonej ilości kolorów, śmiga wymyślną prędkością, bez początku ani końca. Gdybym tylko potrafił otworzyć oczy. Znaleźć siły na opisanie boskiego kolorytu entych światów, sytuacji i istnień. Będę szukał tej siły. Niepozorna i niepraktyczna w prawdziwym świecie potrzeba własnych odpowiedzi. Odpowiedzi zamkniętych w słowach.. Tej najmniej odpowiedniej do tego formie, nie potrafiącej utrzymać wagi znaczenia. Będę szukał mojej siły i na Boga znajdę ją..

Rechot proszę pozostawić przed monitorami.:D Od tygodnia nie jem, nie śpię i chyba coś się we mnie przebudziło. Dziś jestem tu.

A właśnie, byłbym zapomniał - witam ;)
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

2
Cholera.

Pięcowymiarowiec :D

Ale to akurat komplement :)

Witaj.
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

3
No cześć!

Co do twojego "preludium" - mam nadzieję, że nie piszesz tak cały czas. Takie akapity na ogół przelatuję wzrokiem, a jeśli są za długie - zaczynam myśleć o czymś innym ;)

4
*huginn - witam

*Bin - Nie nie. :D to ręczny zapis z 2006r mający znaczenie stricte metafizyczne, napisany pod wpływem impulsu (coś jak tłumaczenie ślepemu od urodzenia jak wygląda kolor zielony). Nie ma nic wspólnego z moim tak współczesnym, jak i wcześniejszym warsztatem :)

Pozdrawiam.
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

5
O! Witaj!

Twórco światów :)

Wrzuć coś. Rozszarpiemy Ci to na strzępy :twisted:

Zuzanna
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat

6
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Formatu Tolkiena? Mmm, brzmi poważnie. Trzymam kciuki i witam serdecznie. :D
"Asymilacja i dysymilacja. CO2, H2O,
i światło, światło, światło,
przemiana materii w materię, wzrost i dojrzewanie
w płaskim dysku falującej Galaktyki."

Julia Fiedorczuk "Ramię Oriona"

9
Bartos Woodmoon pisze:*huginn - witam

*Bin - Nie nie. :D to ręczny zapis z 2006r mający znaczenie stricte metafizyczne, napisany pod wpływem impulsu (coś jak tłumaczenie ślepemu od urodzenia jak wygląda kolor zielony). Nie ma nic wspólnego z moim tak współczesnym, jak i wcześniejszym warsztatem :)

Pozdrawiam.

Po wpływem, mówisz? :D

No wiesz... całkiem niezła publicystyka o performance mi wyszło pod wpływem ;)
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”