Dobra!

Mam na imię Tomasz, z wykształcenia jestem specem od rachunkowości a moim największym konikiem jest czytanie książek. Jestem czytaczem pospolitym, molem książkowym, książkomaniakiem... nazwijcie to jak chcecie.
Zapytacie: a jakież to są Twoje ulubione gatunki, Waszmość Panie Tomaszu?
Nie zapytacie? I tak odpowiem. To przede wszystkim fantasy, ale również książki fantastyczne i przygodowe nużające się w historycznym sosie - takie, gdzie kanwą dla opowieści są czasy przeszłe, które mogę poznać smakując fabułę. Ale generalnie nie odmawiam sobie żadnej książki, jeśli uznam ją za dobrą - wyjątek stanowią horrory, które praktycznie z góry skazuję na czytelniczy niebyt. Może tracę... kto wie?
Poza realem mamy jeszcze wirtuał... bywam na wielu forach dyskusyjnych, zwłaszcza tych dla moli książkowych, niektórzy mogą mnie znać z kilku z nich. Jednym zawiaduję (jestem jednym z trójki adminów, ale takim "executive" obok technicznego i adminki honorowej, która już złożyła buławę) - to Forum KGB, które nie ma nic wspólnego z tą jakże "charytatywną" instytucją a wyłącznie jego nazwa wywodzi się z dawnej domeny ebooki.kgb.pl - jeśli ktoś znał (a z całą pewnością tak jest

Co jeszcze? To z całą pewnością wyjdzie w praniu! Znaczy - być może mnie nie wylejecie z kąpielą zanim jeszcze zamoczę stopy.
I tym optymistycznym akcentem się powitam. Do widzenia.