Podobno przywitać się wypada, co też czynię.
Rodzice stwierdzili, że koniecznie chcą mieć córkę Martę. I tak też się stało ;)
Książki pochłaniam w tempie błyskawicznym; zarówno fantastykę, kryminały jak i literaturę piękną, w ostatnim czasie chyba jednak fantastyki najwięcej.
Zaczytuję też się w poezję i tutaj najbliższy jest mi chyba Rafał Wojaczek, Charles Baudelaire i Halina Poświatowska.
Coś tam sobie czasem naskrobię, zarówno jakieś opowiadanie, fik jak i jakiś wiersz właśnie - z różnym jednak skutkiem :)
Na tę chwilę zasłuchana jestem głównie w White Stripes, Led Zeppelin, Sex Pistols i chyba w tym miejscu warto wspomnieć, że jakiegokolwiek talentu muzycznego u mnie brak. Uświadomiono mnie jednak o tym trochę za późno i, od okresu w przedszkolu po czwartą klasę podstawówki, pchałam się na wszystkie możliwe konkursy piosenki, nieuświadomiona jak bardzo potrafię fałszować^^ Jedynie na nerwach uda mi się czasem komuś zagrać.
Zainteresowania mam dość zróżnicowane - od fotografii i psychologii, po kino, eksterioryzację i szerzenie uśmiechu.
Ot, taki mały nerwus ze mnie - nie krzyczę, nie gryzę i nie biję, no, co najwyżej w stanach poważnego wzburzania.
Cierpię na paskudne słowotoki i za nic nie potrafię pisać zwięzłych postów, co chyba widać ;)
4
The White Stripes? No, to mamy coś wspólnego.
Bo ja jestem z tych ułożonych i raczej milczących. To znaczy, zazwyczaj.
Witam Cię bardzo serdecznie i z nadzieją, że nie kłujesz.

Witam Cię bardzo serdecznie i z nadzieją, że nie kłujesz.
"Asymilacja i dysymilacja. CO2, H2O,
i światło, światło, światło,
przemiana materii w materię, wzrost i dojrzewanie
w płaskim dysku falującej Galaktyki."
Julia Fiedorczuk "Ramię Oriona"
i światło, światło, światło,
przemiana materii w materię, wzrost i dojrzewanie
w płaskim dysku falującej Galaktyki."
Julia Fiedorczuk "Ramię Oriona"