Wojna domowa

1
przyszli za grzmotem

po ciężkiej ciszy

po martwym dniu

wyczekiwani

uderzyli o zmierzchu

w nieznośnym szumie

tnąc na oślep

obryzgując szyby

dużo później

zasuszone zwłoki

sprzątneły kobiety

mr. Muscle'em
"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem." Lao-Cy, Księga Drogi i Cnoty

"Litterae non erubescunt." Cyceron

3
Krótko, sąd własny:

TAK SIę NIE PISZE.

Niby herbertowski styl, niby chcesz być błyskotliwy i w ogóle, a wychodzą dyrdymały, nie poezja.
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

4
Na temat stylu...

Styl nie jest i nie miał być Herbertowski (bo go nie czytam od czasów gimnazjum, czy liceum i Pana Cogito), utwór nie miał być w zamiarze błyskotliwy (bo nie wszystko złoto, co się świeci) a raczej po prostu zabawny (podyktowany frustracją jaką wzbudzają we mnie zacieki na szybach po deszczu) i nie przyznaję się do żadnych związków z producentami detergentów XD (tym bardziej, że ten przeklęty w.w. środek czyszczący nie usuwa brudu z naszych Przez-Rok-Nie-Mytych-Choć-Teraz-Jest-Kolej-Arrianny-żeby-To-Zrobić szyb :D)

P.S. że niby jak się nie pisze? w sensie, że używając polskich znaków? Więc może "wrzućmy na luz", bo to nie jest wiersz dotyczący spraw ważkich. Bo padnę <lol> XD
"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem." Lao-Cy, Księga Drogi i Cnoty

"Litterae non erubescunt." Cyceron

5
Tak! Bo wampiry nie myją okien!!

Co to ja, no... jest małe niezrozumienie...

to taka... zabawa jest. Ja może inaczej na to patrzę, bo wiem... wiem dużo!

Ale ja jestem na tak! Ten patos a potem mr muscle?! no, ludzie! to musi wywołać karpia! :P

a! ten wiersz jest o deszczu :P
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”