Witajcie...

1
Witam was wszystkich.

Zasadniczo mam na imię Jakub, lecz zbyt wielu jest na świecie Jakubów, więc zawsze przedstawiam się jako Ralf, by mnie nie mylono.

Mam lat trochę więcej jak 19 albowiem dopiero 30 grudnia miewam urodziny.

Aktualnie studiuje biologię na Wydziale Biologi Uniwersytetu Adama Mickiewicz w Poznaniu.

Interesuje się fantastyką, s-f, rpg i biologią, ale to już raczej mniej rozrywkowo.

Pisuję od ładnych paru lat jakich nie potrafię zliczyć, chociaż próbowałem wielokrotnie.

Niektóre moje opowiadania można znaleź w sieci gdzie występuje jako Makropheagein co w wolnym tłumaczeniu z łaciny oznacza Wielki Pożeracz. Moim zdaniem jest to idealne vel dla początkującego pisarza tak bardzo spragnionego doświadczenia.

Pozdrawiam ^^
Lepiej uosobić tysiące przedmiotów jak jedną osobe traktować przedmiotowo.

2
Łiii Poznań!

Witam! I zaklepuję sobie ciebie!

Iluż ludzi z Poznania ostatnio!

<trzepocze skrzydełkami>

Pozdrawiam ćmowato, niedługo znów wampirzo... :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

3
Witaj.

Masz rację, ostatnimi czasy Poznań bliższy jest mi niż moja własna matka, ale równie bardzo go kocham.

Zdawało mi się, że wczoraj była pełnia? Czy to na nią tak czekasz, Arrianno?

5
Też cię witam.

Księżyc jest dobrym zwiastunem pisarskiej siły.

7
Witam!

Wydział Biologii UAM - znaczy się Morasko, a miejsce zamieszkania Luboń? Hmm... czyli pół życia w MPK spędzasz? ;) No chyba, że zmotoryzowany jesteś, ale to wtedy pomyśl ile toksycznych substancji lotnych do atmosfery wprowadzasz, jak tak jezdzisz w tę i na zad, przyrodniku-biologu! ;P A tak poważnie to współczuję, bo też na Morasko przez pół miasta musiałem jeździć. A pomyśleć, że na początku studiów miałem zajęcia w samym środku miasta i komu to przeszkadzało? No ale to była taka mała dygresja z mojej strony. ;)

Pozdrawiam!

8
Ale Morasko ładne jest <estetka...> :P

Nie, pełnia w moim obecnym stanie mi nic nie da...

Niedługo się zreinkarnuję... A wtedy ci, którzy mnie pohańbili i przyczynili do mojej śmierci... No, wiadomo, co się z nimi stanie :P Drżyjcie więc!

<trzepocze złowieszczo kolorowymi skrzydełkami... znów, bo co ma robić taka ćma, jak nie trzepotać?>
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

9
<pakuje manatki i wychodzi>

i wogule miło było poznać :P
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

10
Witam witam...

Masz rację zacnyInżynierze dusz, ale cóż mam zrobić. Nie mam innej możliwości, a zimą nie zamieszkam w lesie na Morasku.

Chciałem zdobyć lokum u mojej babci na Winogradach, ale ona nie toleruje jak ktoś w nocy nie sypia i moja twórczość straciłaby sens...

My biolodzy bardzo cieszymy się że mamy wydział na Morasku miast w centrum miasta. Tam przynajmniej jest czym oddychać.

11
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

13
Witam rówieśnika :) Na dodatek także lubi tworzyć nocami, to tak jak ja ;)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

14
Witam, witam...

Gorzej jak następnego dnia trzeba lecieć na zajęcia XD

15
Pamiętam jak nie spałam 5 dni pod rząd, bo pisałam opowiadanie na konkurs. Szkoła, nauka, wieczorem pisanie, potem 6. rano i znów trzeba się było zbierać do szkoły. To dopiero było zakręcone życie ;)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”