Witam !

1
Dzień dobry :)

Na imię mi Paweł, mieszkam w Warszawie i bardzo się cieszę ze znalezienia tego forum. Na razie jedynie przeglądam i czytam, ale udzielać się też zamierzam zacząć.

Co o mnie, lubię pisać - to po pierwsze. Mam za sobą parę blogów, część pozamykana, część zapomniana, wiadomo. Noszę się z zamiarem napisania powieści, czegoś, czym będę mógł się podzielić z innymi. Nie mam na razie póki co aspiracji wydawniczych na miarę światową czy krajową, nawet lokalnie było by super. W ogóle, żeby ktoś to przeczytał, to byłbym radosny :P Z drugiej strony wiem, że chcę poświęcić pisaniu bardzo wiele i wiem, że to zrobię, bo chcę i już.

Inspirację czerpię od innych autorów (tu wymienię Jodi Picoult, pana Cobena czy J-C Grange'a, a ostatnio Cody McFadyen, ale to już wręcz makabra w jego książkach), z muzyki trochę (tu trochę mocniejsze brzmienia), no i z życia, a że moją pasją od paru lat jest fotografia, więc każda wycieczka z lumixem po Warszawie kończy się masą zdjęć, które potem są tłem dla powieści - łatwiej mi tworzyć opisy po prostu.

Ogólnie to jestem pesymistą, realistą i narzekaczem. Rocznik 1988. Niedużo/za dużo, tak czy siak napisałem już coś kiedyś w całości - political fiction a'la Tom Clancy - ale to było dawno i nieprawda, teraz wręcz się z tego śmieję. Teraz chciałbym stworzyć thriller z elementami powieści obyczajowej, tzn wpleść życie osobiste (nawet bardzo osobiste) głównego bohatera pomiędzy śledztwo. Tego się trzymam.

:)

3
Pan jest w moim wieku! Tym fikcyjnym oczywiście :P

Witam!

życzę miłego pobytu :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

5
Pesymizm nie jest aż taki zły, ma wiele zalet (wbrew pozorom).

Witam serdecznie.
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

6
Optymizm i pesymizm różnią się jedynie w dacie końca świata :)

Witam serdecznie - zapraszam od razu do tematu "Ustawka w Warszawie" w Hyde Parku
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

8
Pesymizm jest tarczą.

Żadna krzywda nas nie dosięgnie, wszystko przeczuwamy zawczasu.

Żaden uśmiech losu się nie przedostanie, gdy takowy się zbliża, jest traktowany jako podstęp i niebezpieczeństwo. Można się przyzwyczaić.

Witaj!
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

10
Witaj.

Pesymista?

Witam jako defetysta.

Jest jeszcze jedna różnica między optymizmem a pesymizmem. Długość życia. Ci drudzy umierają szybciej. Zazwyczaj.

W sumie jest ich więcej.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

11
Ja jestem pesymistą, kiedy widzę co się dzieje na świecie.

Ja jestem optymistą, kiedy do wyborów podchodzi nowa, dobrze zapowiadająca się partia polityczna.

Ja jestem realistą, kiedy szacuje ile wytrzyma nowy na poligonie.

Czółeńko!
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”