Nabór do konkursowych zespołów recenzenckich.

1
Już niedługo rusza konkurs fantastyczno-kryminalny "Horyzonty Wyobraźni" - którego współorganizatorem jest forum literackie Weryfikatorium.

W związku z tym, poszukujemy ludzi, którzy chcieliby pomóc w przeprowadzeniu tego konkursu.

Ogłaszam nabór do zespołów recenzenckich odsiewających prace do finałowej 20 prac w kategorii literatura i 20 prac w kategorii grafika.

Konkurs będzie trwał od 1 marca do 30 czerwca i po tym terminie rola recenzentów się kończy. A zaczyna rola jury, które z finałowych pracy, wyłania zwycięzców i wyróżnionych.

Jak zostać recenzentem w konkursie?

Może zgłosić się każda osoba, która nie jest członkiem jury. Recenzent nie może uczestniczyć w konkursie. Musi być to osoba za którą poręczy przedstawiciel jednego z organizatorów, lub sponsorów. Musi być uczciwa i rzetelna.

O co biega w tym recenzowaniu prac konkursowych?

Załóżmy ze jest 20 recenzentów i oni mają numery od 1 do 20. Przychodzi praca A i otrzymują ją do recenzji, recenzenci 1,2,3. Przychodzi praca B i 4,5,6 i tak dalej. A potem od początku od 1 leci. Recenzent ocenia prace w skali 1-10 i pisze krótką opinie. Tyle. Powinien to z robić w ciągu 2 tygodni od otrzymania powiadomienia o przydzieleniu pracy do recenzji. Po 3 recenzjach wyciągana jest średnia i to jest ocena danej pracy przy kwalifikacji do finału.

Zapraszam wszystkich serdecznie do zaangażowania się w ten projekt, ponieważ warto.

Osoby zainteresowane proszę o wpisanie się pod tą wiadomością.
Ostatnio zmieniony sob 17 wrz 2011, 16:41 przez Lan, łącznie zmieniany 2 razy.

3
Najwyżej 72,000 znaków - czyli około 40 znormalizowanych stron
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
<podskakuje jak głupia, wymachując ręką> Ja chcę, ja chcę, ja chcę! Ja, ja, ja! Wybierz mnie, wybierz mnie!

<przygasa> Oczywiście, jeśli chcesz. :]
Piszcząco - podskakująca fanka Mileny W.

6
Hm...

Brzmi kusząco, ale...

Recenzenci nie mogą brać udziału w konkursie.

No i to jest problem, szkoda by było stracić konkurs :D

Chyba, że recenzentem może być osoba niepełnoletnia a w konkursie już nie bardzo.
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

7
Gorin pisze:Chyba, że recenzentem może być osoba niepełnoletnia a w konkursie już nie bardzo.
No z taką sytuacją raczej nie mamy do czynienia ;)

8
Z taką sytuacją na pewno nie mamy do czynienia
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

9
A do kiedy przyjmujecie zgłoszenia?

I czemu nikt się jakoś szerzej na temat tego konkursu nie wypowiedział? (regulamin i te sprawy)
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

10
Bo konkurs będzie dopiero ogłoszony 1 marca

- Nieśmiertelny S.J. Lec

12
Tutaj jest to samo F.

Tak czy siak poręczenie jest potrzebne. Bez niego ani rusz.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”