Coś o Fauxie -> Avengerze -> Faraonie

1
Mam na imię Jarek. Mam 15 lat. Interesuje się literaturą, siatkówką, komputerami. Takiego forum szukałem od dawna, ale tylko pospiesznie w szkole, gdzie jest ogromna kolejka do jedynego laptopa z netem. Aż tu w końcu kilka dni temu założyłem neta, od razu wpisałem w Google'ach, to, co mnie interesowało. No i jestem... Pisanie to moja największa pasja, jeśli coś mogło mnie spotkać lepszego niż to forum, to chyba tylko wygrana w totka...

2
Witam serdecznie

P.S. jesteśmy lepsi od totka :)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Lan ma rację... i jest większe prawdopodobieństwo, że się u nas trafi... ale co się trafi, gdzie się trafi albo w co się trafi... to już osobna kwestia :P <dzisiaj ma jeden z tych dni, kiedy myśli są lotne niczym bąbelki w wannie>

Nieważne :P

Witaj!

Rozgość się i nie daj się zjeść... nie tak od razu! :P

Pozdrawiam serdecznie :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

4
Witaj.

Nie słuchaj Arrianny, bredzi :P

Nic tylko czekać aż trafi się kumulacja. Wtedy klękajcie narody, bo biorę się za koszenie.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

5
W totku masz około 14 milionów kombinacji i jedną z nich trafisz.

My wkopaliśmy w podwórko 14 milionów min i na jedną z nich trafisz.

O wygranej w totku nawet nie marzysz, o wygranej w loterię Weryfikatorium się martwisz... i to jak MARTWYsz :P
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

6
Dzięki za ciepłe powitanie. :D

Coś mnie dręczy w sprawie regulaminu, a to ten sam dział, więc może mi odpowiecie: napisane jest, że zanim zamieszczę swój tekst na forum ma on zostać poddany korekcie - ta korekta to we własny zakresie, czy są jacyś korektorzy na forum, czy jak? (Przepraszam, że te pytanie to tutaj, ale bezsensowne jest chyba tworzenie nowego tematu dla tylko jednego pytania...)

10
No właśnie coś mi nie grało od razu...
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

11
O! Temat z fauxem :D. To ja też się muszę wpisać :P. Witam Miszczu! XD
These dreams in which I'm dying are the best I ever have.

I'd like to learn how to play irish melody on flute.

"Dreaming dreams no mortal ever dare to dream"
E.A. Poe "The Crow"

13
Witaj. No tak, jak piłka ręczna, to bramki; jak kulkowe pióro to strzał w sedno (sprawy) To wszystko jest jednak związane;)

Coś o Fauxie

14
Wydarzyło się można powiedzieć "to samo tylko inaczej", co się zdarza tu co 4-5 lat: wracam na Wery jako wewnętrznie nowa osoba, a zawsze wtedy zmieniałem nick. Przez kilka lat mieszkania w akademiku przykleiły się do mnie "Feniks" (od oczywistego powstawania z popiołów) oraz "Faraon/Pharaoh" (od zafascynowania serialem "Yu-gi-oh!" i wielkiego plakatu witającego wszystkich gości http://cdn.wallpapersafari.com/10/55/kw4HEL.jpg , a w pokoju 3x5 to dosyć wyróżniający się szczegół), a że barwy mojego nicka bardziej kojarzą mi się z Egiptem + Faraon lepiej oddaje pełnioną tu przeze mnie funkcję, tak właśnie wybrałem. Ci, którzy są przyzwyczajeni nie muszą się przestawiać (Jacek Skowroński i inni bardziej doświadczeni bywalcy forum ciągle mówią do mnie "Faux", ktoś tu jeszcze pamięta Fauxa? ;) ).
Faux -> Avenger -> Faraon...
I tak jak Faux znaczyło dla mnie co innego niż się naturalnie kojarzy, tak Avenger niosło dla mnie pewne ukryte przesłanie, tak i Faraon ma swoją głębszą symbolikę... po którą ciekawskich odsyłam do ww. serialu. Możemy potem o interpretacjach deliberować godzinami. ;)
Faraon pozdrawia wszystkich Waryjatów!
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”