... Witam, tak...?

1
...

Z tej strony przedewszystkim osóbka z początku denerwująca i nieśmiała; potem mam tendencję do rozkręcania się, a przez to robienia jeszcze bardziej denerwującą, zupełnie nieświadomie. Z tegoż także powodu z lekką niepewnością z obawy przed byciem spaloną w kolejnym fandomie, przedstawiam się tutaj jak zwyczaj nakazuje.

A więc obecnie świeżo dorosła Tyszanka (Polska, śląskie), stan cywilny prawnie wolny, nieoficjalnie zajęty po wieki wieków. Tegoroczna maturzystka, która porywa się na zdawanie filozofii.

Zainteresowania gdzieś z pogranicza fantasy, japońskiej kultury masowej (znanej także jako manga i anime ;)), systemów RPG, filozofii oraz szeroko pojętej literatury i szuki.

Zajmuje się wymyślaniem pierdół, głównie w postaci poezji i rysunku (szkicu ołówkowego/koloru komputerowego w stylu mangi), od niedawna także pisarstwa w formie praktycznej (czyt. pierwsze rozpoczęte opowiadanie datuję na rok 1997, natomiast nigdy, aż do listopada '08, nie udało mi się niczego skończyć pisać).

Jako, iż w marzeniach widzi swoje nazwisko na półkach bibliotecznych, postanowiła zajrzeć tutaj i - kto wie - może zagrzać miejsce na dłużej.

Narazie dalej pedantycznie dopracowywuje na niedokończonych fan fiction i skrawkach opowiadań kunszt, aby jako w pełni wyszkolony rzemieślnik dopiero zabrać się za własne pomysły, co by się nie zmarnowały na dziecinadę.

Czyta niewiele i ma marne rozeznanie w kulturze, o fandomie nie wspominając (z tego miejsca solennie obiecuję zaznajomić się z książkami pana Pilipiuka i w ogóle cokolwiek jak tylko zdam maturę!). Przy tym rozeznaje się w miarę dobrze w zasobach internetowych, streszczeniach, opiniach, skrótach, motywach literackich i mitologicznych oraz całej masie różnych paści.

Generalnie kobieta renesansu i omnibus, wie o wszyskim po trochu i cierpi z tego powodu.

I znowu mówi o sobie w trzeciej osobie! :D

W każdym razie witam. Mam nadzieję, że współpraca będzie owocna i że nie rozpisałam się za bardzo :)
Never do something you wouldn't want to explain to paramedics.

---

"Mała dawka filozofii czyni z człowieka ateistę,

duża zwraca go ku religii."

Francis Bacon

3
Aque pisze:W każdym razie witam. Mam nadzieję, że współpraca będzie owocna

Również mam takową nadzieję. Witaj :))
wyje za mną ciemny, wielki czas

5
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Współpraca w Siekatorium jest zawsze owocna.

Wydaje bardzo krrrrwawy... owoc.

Zobaczysz na poligonie.

Czółeńko!
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

8
Córa górnośląskiej ziemi :D Witam tym bardziej gorąco, bo i mnie ta sama ziemia spłodziła :)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

11
Japońska kultura masowa, mówisz? RPG? Rysunek? Tendencja do nie kończenia opowiadań? Szlif na fan fikach? Witam BARDZO serdecznie! ^^
Zgon jest najczęstszą przyczyną śmierci.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”