Witam

1
Marian Koń

Poeta (dwa tomiki, jeden arkusz, trochę po gazetach) na emeryturze (od jesieni 2008). Początkujący prozaik (od jesieni 2008); bardziej lewica niż centrum; nieprawiczek kosztujący z różnym umiarem lekkich używek i wódki; czasem nerwowy, bo nie palący papierosów od 14-01-2009. Od 27 maja 2008 roku (wypadek rowerowy) zgłębia siebie, wygładza trudny charakter i pobiera liczne lekcje pokory. 21 maj 2009 koniec rehabilitacyjnych świadczeń ZUS i powrót na fale życia.

pozdrowienia wiosenne...

2
Bardzo serdecznie witam i zazdroszczę emerytury. Ale my tu rekonwalescenta rozruszamy, nawet ZUS nie da rady :-), a na drugi raz rowerem do przodu, a nie oglądać się za... używkami!
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

6
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Bez względu na wiek biologiczny, zawsze można być młodym duchem :)

Witam gorąco.
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

8
Ja też zapraszam do działu poezja. Niekoniecznie musisz tworzyć... możesz mówić innym co robią źle :P

Co to ja - Witaj! :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

9
Zostawta używki w spokoju ! ;)

Witay.
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

12
Jakoś pewnie pociągnę,

jak to mówią: dobry koń i po błocie pójdzie ;)

Z oceną poezji ciężka sprawa,

należę do tych co krytyką leczą niespełnione ambicje,

a to dla nikogo przyjemne nie jest, choć wg mnie słuszne i pouczające.

...i odwituję wszystkim

zik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”