Witam wszystkich

1
Witajcie

Jestem studentem farmacji, mam 24 lata. Wcześniej w swoim życiu skończyłem min handlówkę. Niedawno, po pewnych niemiłych wydarzeniach życiowych postanowiłem coś napisać. Całość ewaluowała na tyle, ze efekt końcowy był zupełnie inny niż początkowy zamiar. Co ciekawe, byłem z tego zadowolony. Mój tekst podesłałem jednej z koleżanek, która powiedziała "dobree to jest"

Postanowiłem umieścić to tutaj, żeby poczytać opinie profesjonalistów.

2
Witaj zatem. Może to będzie Twoje ulubione miejsce w sieci?
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

4
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Czasem porządne kopnięcie w tyłek od życia (czy też inne, bardziej zmaterializowane) staje się doskonałym powodem, by coś odkryć lub zacząć. Powodzenia i witam gorąco :)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

8
Nie przesadzaj z tymi profesjonalistami. To co napisała Altamira nie jest prawdą. To ludzie, a nie życie, kopią innych. Czasem w tyłek, czasem bardziej w przodek. Za bardzo ty tym się nie przejmuj i rób swoje. Pozdrawiam

10
Witaj

fipii pisze:Całość ewaluowała na tyle, ze efekt końcowy był zupełnie inny niż początkowy
- w różnym stopniu, w różnej mierze zjawisko prawie normalne.

Jak mówią dawni politycy, nieważny początek, najwazniejsze jest jak kończysz.
"W człowieku, który uważa, ze wszystko już było i nic nie może go zdziwić, umarło to, co najpiękniejsze - uroda życia".

R Kapuściński "Podróże z Herodotem"

11
A to nie o mężczyznach?

Anyway. Profesjonalistów tu nie ma.

Profesjonaliści są pretensjonalni.

Za to jest kapuśniak. Chochelke?

Witay.
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

12
Jednak ludzie to także życie. Metafora taka. Przecież wspomniałam o zmaterializowanym kopniaku to wiadomo, że nie chodzi o coś niedefiniowalnego i nie posiadającego określonego bytu. (rany, język polski i te podwójne zaprzeczenia... :| )
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

13
Witaj, farmaceuto! Gildia zdaje się już jest utworzona dla waści zawodu. Mają tam cyrulików, balwierzy, chemików, alchemików, destylatorów i kapeluszników (nie wiem, czemu).

Dlatego idź na poligon, tam znajdziesz zioła do ucierania proszków na przecinki i warzenia syropów na przysłówki. Może też wynajdziesz lekarstwo na babole...? Kto wie?

Zuz
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”