Ave Wam ;)

1
Witajcie wszyscy. Co by powiedzieć... hmm. No dobra. Moje prawdziwe imię to Mateusz. Pisywałem prozę. Zacząłem pisać książkę... ale z powodu, iż nie miałbym gdzie jej wydać- zaprzestałem. Potem przerzuciłem się na lirykę. Z początku pisałem wiersze rymowe. Niestety, nie mogłem wszystkiego wyrazić. Może to wymaga kunsztu, może jestem jeszcze za kiepski. Nie wiem. Nie potrafiłem pisać dobrych wierszy z rymami. Nastąpiło zawieszenie całkowitej twórczości. A teraz... znów wracam. Tyle, że z poezją białą...

Zobaczymy jak to pójdzie. Mam nadzieję, że lepiej. Jednakże moje myśli rzadko są zbieżne z myślami innych ludzi... :) Wielka szkoda, że się tak dzieje. Tym samym zazwyczaj mam problem dogadywania.

Z natury jestem spokojny, nie wybucham. Nie piję, nie palę. Jak mnie ktoś zdenerwuje to zazwyczaj przedstawiam swój punkt widzenia i tyle ;). Zainteresowania... nie, nie. To nie język polski czy pisanie wierszy. To głównie ezoteryka, parapsychologia, historia średniowiecznej broni oraz medycyna sądowa.

To by było chyba na tyle ;)

Pozdrawiam Was!

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

4
Do Twojego Ave brakuje jeszcze morituri(nie wiem jak jest liczba pojedyńcza) te salutant. Bo akurat kolejnym krokiem po zarejestrowaniu, jest wycieczka po poligonie.

Zapraszam zatem - tu w prawo.

Witay.
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

5
Medycyna sądowa? Liczę na ciekawą rozmowę ;p

Tymczasem, witaj i baw się dobrze.
"Nawet najdalsza podróż, zaczyna się od pierwszego kroku."

6
Medycyna sądowa? Kojarzy mi się z wykładem monograficznym na moim kierunku studiów ;)

Witam gorąco :)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

7
Zacząłem pisać książkę... ale z powodu, iż nie miałbym gdzie jej wydać- zaprzestałem.
A o czym to?

Wiesz, że poezję trudniej wydać niż prozę?

Medycyna sądowa? Dobra, trupich krawców to nam nie brakuje, nie? Jeden więcej do kopania rowów, eh...

Witaj! :D

Zuz
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat

8
Cięcia, ukłucia, pchnięcia... mogę ci to wszystko wyłożyć...

... ale tylko w praktyce! :twisted:

Tymczasem zapraszam na poligon.

Czółeńko!
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

12
Medycynę sądową miałam na studiach, chętnie pogawędzę i na ten temat, a także, a może przede wszystkim o wierszach. Sama czasem pisuję wiersze. Białe.

Pozdrawiam i witam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”