Joanna z imienia. Poetka z przeznaczenia. Przybyłam. Zobaczę. A może nawet zwyciężę? Na chwilę obecną toczę pojedynek ze sobą. Pisać tu czy nie pisać? Wrzucić do "Poetyfikatorium" jakiś wiersz? Dobrze, "niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba". Wrzucę!
A co jeszcze o mnie? Lat 16, miasto Chorzów, myśli pierzasto-kłębiaste i róże zwisające z sufitu.
Interesuję się światem, po prostu. Patrzę, słucham, zachwycam się, wściekam na niemiłe w sklepach ekspedientki i czytam. Często czytam, co w ręce wpadnie. A że wpada codziennie...
Witajcie wszyscy! Na razie oklaski dla tych piszących i cenionych ode mnie przesyłam, aż dłonie się czerwone i odczuwam przyjemny ból zmieszany z satysfakcją, bo wiem dlaczego klaszczę. Każdy tekst coś przecież wnosi. Moim skromnym zdaniem największe gnioty są potrzebne. Bez nich byłoby nudno!
A dla mnie brawa będą później, może?
Pozdrawiam!
P.S. Nie jestem w sobie zakochana. Tak szczerze mówiąc własnej poezji nie doceniam, więc szukam jakiegoś wsparcia do dalszej twórczości.
7
Kłaniam się nisko...
...żeby podnieść z ziemi mój młot, który zaraz wyląduje na twojej głowie!
He, żarcik
Bowiem podnoszę z ziemi mój topór, a nie młot!!
Zuo!
Diabeł tkwi w szczegółach moja droga.
Czółeńko!
...żeby podnieść z ziemi mój młot, który zaraz wyląduje na twojej głowie!

He, żarcik

Bowiem podnoszę z ziemi mój topór, a nie młot!!
Zuo!
Diabeł tkwi w szczegółach moja droga.
Czółeńko!
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."
-Drizzt Do'Urden
-------------------------------------------------------
http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg
Załap się! Jeszcze dziś!
-Drizzt Do'Urden
-------------------------------------------------------
http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg
Załap się! Jeszcze dziś!
8
Jaki przyjemny pościk! Już widać, że ciekawa z Ciebie osóbka. Witaj, rozgość się, Gorin oprowadzi po poligonie, ja po bagnach, Jack po cmentarzu... Tylko nie zbliżaj się do krypty numer trzy, lojalnie uprzedzam 

"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."
.....................................Wallace Stevens
Jedyny imperator: władca porcji lodów."
.....................................Wallace Stevens