Wpadłam znienacka. Zostanę?

1
Joanna z imienia. Poetka z przeznaczenia. Przybyłam. Zobaczę. A może nawet zwyciężę? Na chwilę obecną toczę pojedynek ze sobą. Pisać tu czy nie pisać? Wrzucić do "Poetyfikatorium" jakiś wiersz? Dobrze, "niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba". Wrzucę!

A co jeszcze o mnie? Lat 16, miasto Chorzów, myśli pierzasto-kłębiaste i róże zwisające z sufitu.

Interesuję się światem, po prostu. Patrzę, słucham, zachwycam się, wściekam na niemiłe w sklepach ekspedientki i czytam. Często czytam, co w ręce wpadnie. A że wpada codziennie...

Witajcie wszyscy! Na razie oklaski dla tych piszących i cenionych ode mnie przesyłam, aż dłonie się czerwone i odczuwam przyjemny ból zmieszany z satysfakcją, bo wiem dlaczego klaszczę. Każdy tekst coś przecież wnosi. Moim skromnym zdaniem największe gnioty są potrzebne. Bez nich byłoby nudno!

A dla mnie brawa będą później, może?

Pozdrawiam!

P.S. Nie jestem w sobie zakochana. Tak szczerze mówiąc własnej poezji nie doceniam, więc szukam jakiegoś wsparcia do dalszej twórczości.

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Witaj.

Wreszcie postanowiłem kogoś przywitać.

Rozejrzyj się, rozgość.

Herbatę przyniosą później.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

4
Zmiana planów, nie ma herbaty - jest poligon.

Witay!
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

6
Kolejna pani z Chorzowa! Witam tym bardziej gorąco :) Ale jest nas tu tylko trójka, więc trzeba byłoby zasilić szeregi :)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

7
Kłaniam się nisko...

...żeby podnieść z ziemi mój młot, który zaraz wyląduje na twojej głowie! :twisted:

He, żarcik :D

Bowiem podnoszę z ziemi mój topór, a nie młot!!

Zuo!

Diabeł tkwi w szczegółach moja droga.

Czółeńko!
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

8
Jaki przyjemny pościk! Już widać, że ciekawa z Ciebie osóbka. Witaj, rozgość się, Gorin oprowadzi po poligonie, ja po bagnach, Jack po cmentarzu... Tylko nie zbliżaj się do krypty numer trzy, lojalnie uprzedzam :D
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”