Wyznanie Pani B.

1
"Wyznanie Pani B."

Fotony, twarz, istnienie

ukryta - ślad zostały, zero i jeden

przemierzam bez ciała niedotykalny wymiar

cyfry, jeden i zero

w kolumnach, nienazwana

upchnięta duszą w tłum podobnych istnień,

anonimowa wrażliwość na człowiek

słowo liczbą stało, nie ma mnie

- mogę wszystko, jestem bezimienna,

jeden

2
Przepraszam, jestem za głupia na ten wiersz.
Fotony, twarz, istnienie

ukryta - ślad zostały, zero i jeden
że "pozostawiony" w nowej słowotwórczej formie, czy, że "zostawiły"?
nienazwana

upchnięta duszą w tłum
czyli, że dusza pchała i w końcu upchnęła ją, tą anonimową, czyli nienazwaną oną?
anonimowa wrażliwość na człowiek
na słowo "człowiek"? To w cudzysłów proszę, a jeśli na człowieka, to brak mu "a"
słowo liczbą stało
się? Czy też stało jako liczba?

Mam wrażenie, że chęć pokazania drugiego lub siódmego dna przerosła zdecydowanie jakikolwiek sensowny przekaz. Dla mnie to niestety bełkot pseudopoetycki. Wybacz - jestem na duże NIE.
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

3
Dzięki za komentarz i krytykę. Nic jednak w tym wierszu nie zmienię, ale Twoje sugestie są warte uwagi. Wiersz był publikowany już na dwóch portalach poetyckich i dlatego nie chcę go zmieniać, zwłaszcza. Wiem, że budzi mieszane uczucia, jednym się podoba innym nie.

Wiersz nie mówi o dniu stworzenia ani siódmym, ani innym.

Poezję każdy odbiera po swojemu. Mnie się podoba właśnie taki styl. Zresztą teraz chyba jest też tendencja do pisania właśnie takich udziwnionych wierszy. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie czytając współczesną poezję.

Nie mniej dziękuję za poświęconą uwagę.

4
Bardzo bez klimatu wiersz. Ciężko się czyta. Zgadzam się z Grą co do wszystkiego i zdaje mi się, że za bardzo chcesz unikać niektórych słów, np. "się". Przez to też wiersz wychodzi sztucznie i nijako. Dla mnie to tylko zlepek słów. A każdy może sobie zleciać.

O treści sie nie wypowiadam. Nie lubię tego robić, gdy forma mocno zawodzi.

Pozdrawiam

Patka
Zajrzyj, może znajdziesz tu coś dla siebie

Jak zarobić parę złotych

5
przeczytalem raz, drugi... i wiele razy ponownie i utworzyłem kupę różnych wersji, o co mogło Ci chodzić i w wierszu nie znalazłem odpowiedzi. Fajnie, jak wiedzę parę wyjść na interpretację, ale to już chyba lekka przesada (że tak powiem nieskromnie)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”