Latest post of the previous page:
VV melduję się na rozkazVV pisze:Czyżby nikt nie pisał dla żartu? (vide ankieta)

Piszę dla żartu. I na to forum też wchodzę dla żartu. Ale to już chyba wiesz

PS: świetna ankieta.
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Weber pisze:Przede wszystkim piszę dla siebie, nie znaczy to, że nie biorę pod uwagę czytelnika. Byłby to błąd, na który nikt kto chce być kiedyś wydany nie może sobie pozwolić.
VV pisze:Na pewno piszę dla siebie, ale też miło jak ktoś inny to zrozumie. Na pewno nie piszę dla pieniędzy, ale jakby ktoś mi chciał za to płacić to dam numer konta. życie bez pisarstwa sobie wyobrażam, ale byłoby to życie nudniejsze.
Tak już śmiertelnie poważnie - każdy akt twórczy wynika pośrednio z chęci przekroczenia własnej ograniczoności.
Jacek Skowroński pisze:Chcę wstawać o piątej rano, z kubkiem kawy (...) obserwować sójki i wymyślać kolejną intrygę - czyli w pojęciu wielu "normalnych" ludzi nic nie robić. Chciałbym, żeby czytelnik lubił moją prozę, czasem westchnął, uśmiechnął się lub spojrzał niewidzącym wzrokiem w okno... Tylko i aż tyle.
Hemingway mawiał: "To co lekko się czyta, strasznie trudno się pisze". Cóż, chciałbym, żeby moją prozę lekko się czytało...
Folvor pisze:Pisze, bo lubię, ale mam też wiele innych, równie miłych hobby. Trzeba jednak przyznać, że na to pierwsze poświęcem chyba najwięcej czasu.
zuzanna pisze:Bo mogę.
Bo czemu nie?
Bo kto mi zabroni?
Bo do tego wystarczy to, co mam pod ręką.
Bo opowiadanie historii leży w naturze człowieka.
Bo są historie, które chciałabym opowiedzieć.
SkySlayer pisze:A mi po prostu sprawia wiele, cholernie wiele frajdy. I to jest najważniejsze. Radość z tego, co się robi.
Wiążę z pisarstwem duże plany, ale jak nie wypalą to świat się nie skończy.
Bach.polish pisze:Gdybym umiał malować albo kręcić filmy robiłbym to dużo chętniej.
Bach, chociaż pisuję piórem.polish pisze:Dodam, że nie znoszę pisać ręcznie.
Bach.polish pisze:Z kolei pisanie jako praktyka sama w sobie nie ma dla mnie żadnej wartości.
polish pisze:Jak jadę autobusem oglądam, jak siedzę na zajęciach oglądam, jak chodzę po ulicach oglądam.