cześć

1
z ciekawości zajrzałam. studiuję psychologię na UW, trochę piszę, trochę czytam. ciekawi mnie jak ludzie pojmują pisarstwo, czym jest dla początkujących twórców: zabawą? potrzebą wyzewnętrznienia się? pracą? sposobem na życie? i zastanawiam się, dlaczego tak rzadko ludzie tworzą opowieści... dlaczego królują teksty opisujęce stany emocjonalne, opisujące miejsca, rzeczy, bohaterów, a jeśli już pojawia się fabuła, to jest to właściwie tylko fantastyka?

mam jedno życzenie wobec tekstów prozatorskich - ładnie poprowadzona, ciekawa i złożona fabuła.

a poza tym też nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ;)

pozdrawiam wszystkich!

2
Aloha!!
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

3
Po przestąpieniu domu "Otulonych natchnieniem" nic nie będzie w Twoim życiu takie jak kiedyś.

A tak bardziej na serio i przyziemsko-Witam.Zapraszam do pisania i komentowania.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

5
Witam 8)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”