idelany sprawdzian dla związku

1
o brzasku wstaje słońce

kobiecość nie wystaje mi nawet z kieszeni

nie wystarczy mieć przekłutych uszu

umieć płakać i bać się myszy

poranek. idealna pora na miłość

spocona koszulka ,makijaż na podłodze

potargane włosy w godzinach szczytu

dzwonią budziki

mówisz że zjesz na mieście
`gdzie jest granica co wolno i co warto`

2
"kobiecość nie wystaje mi nawet z kieszeni"

Chyba tylko ten fragment był do interpretowania. Nie wysiliłem się więc nad interpretacją (chyba, że się mylę i odbieram Twój wiersz, tak jak ostatnio odebrano mój i nie dostrzegam w tym drugiego dna).

Ale co tam interpretacja- pal licho. Jak zawsze poczułem, to co chciałaś przekazać. Tą hybrydę niepewności, braku "tego pięknego nieokreślonego czegoś" w związku... i zawód?

Dziękuję jak zawsze.

ps:

Jak tylko zobaczyłem kolejny Twój wiersz, to od razu się rzuciłem. Ach... zaczynam mieć nowe hobby (żegnajcie Gwiezdne Wojny!).

3
Wedle mnie, pierwsza zwrotka odstaje od drugiej. Co z tą kobiecością? Zatraciłaś ją "po" czy może jeszcze "przed", albo zupełnie nie w tę stronę? Co do 2 części i ostatniego zdania, owszem dobre i spójne.

[ Dodano: Pon 01 Cze, 2009 ]
Czy chodzi ci po prostu o to, że po nocy nie wyglądasz atrakcyjnie, jak zdecydowana większość nas, bab? A on, mąż czy kochanek nie wykazuje chęci adoracji gdyż w swietle dnia jakoś mu się odechcewa...???
alouette

4
Marik Vao pisze:
ps:

Jak tylko zobaczyłem kolejny Twój wiersz, to od razu się rzuciłem. Ach... zaczynam mieć nowe hobby (żegnajcie Gwiezdne Wojny!).

jej..to miłe dziękuję

alouette pisze:Czy chodzi ci po prostu o to, że po nocy nie wyglądasz atrakcyjnie, jak zdecydowana większość nas, bab? A on, mąż czy kochanek nie wykazuje chęci adoracji gdyż w swietle dnia jakoś mu się odechcewa...???

kobiecość to nie tylko powierzchowność, to nie piękna buzia, to nie długie włosy i długie nogi. To czasem tylko cisza, która nie męczy...
`gdzie jest granica co wolno i co warto`

5
no to nadal nie jestem pewna co z tą kobiecością w pierwszej strofie? dlaczego nie czujesz się kobieca/ lub kobietą, ale to inne znaczenie?
alouette
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”